Met een watervliegtuig tussen de Balearen eilanden vliegen

Met een watervliegtuig tussen de Balearen eilanden vliegen
Beeld: Voorbeeldfoto / Wikimedia

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Als het aan IslaAir ligt dan kan men binnenkort gebruikmaken van watervliegtuigen om van Mallorca naar Menorca, Ibiza of Formentera te vliegen of elke andere vliegroute tussen de vier Balearen eilanden. Het vertrek en aankomst met deze vliegtuigen vindt niet plaats op een vliegveld maar in de havens.

IslaAir presenteert zichzelf als een bedrijf afkomstig van de Balearen met het hoofdkantoor in Palma. Het is hun idee om met watervliegtuigen (hidroaviones) van eiland naar eiland te vliegen en in een later stadium ook naar Valencia en Alicante.

De eerste lijndienst routes die men wil gaan vliegen zijn tussen de haven van Palma op Mallorca naar Ibiza, Mahon op Menorca en Savina op Formentera. Daarnaast wil men als alternatief aan de ferry ook tussen Ibiza en Formentera gaan vliegen.

Verbindingen

Elke vlucht van de haven van Palma naar een van de andere havens duurt tussen de 35 en 40 minuten. Er moeten vijf dagelijkse verbindingen komen tussen Palma en Ibiza, zeven dagelijkse verbindingen tussen Palma en Formentera en vier dagelijkse verbindingen tussen Palma en Menorca. Tussen Ibiza en Formentera moeten er dagelijks zes verbinding komen die slechts 6 minuten duren.

Naast de bovenstaande routes die van Palma naar de andere eilanden gaan wil IslaAir ook Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera met elkaar gaan verbinden. Dat zal echter altijd met een tussenlanding zijn in Palma waarbij de vlucht rond de 73 minuten duurt.

Valencia en Alicante

In een tweede fase wil men ook Valencia en Alicante opnemen in de lijndienst verbinding tussen de eilanden Mallorca, Ibiza en Formentera (Menorca niet).

Op de website van IslaAir staat dat er vier dagelijkse verbindingen moeten komen tussen Palma en Valencia en Alicante met een tussenstop op Ibiza en Formentera. De totale vluchttijd is dan 75 minuten.

Vliegtuigen

IslaAir wil met DHC-6 300 Twin Otter watervliegtuigen gaan vliegen. De capaciteit is 18 passagiers en 2 piloten. Deze watervliegtuigen kunnen 1.296 kilometer vliegen met een snelheid van 230 km/uur.

Het voordeel van deze vliegtuigen is dat ze op water landen en opstijgen en dus aan een kade in de haven kunnen liggen. Het opstijgen en landen zou buiten de drukke momenten in havens gebeuren waarbij een watervliegtuig tussen de 300 en 500 meter nodig heeft om op te stijgen of te landen.

Hele jaar

IslaAir wil 365 dagen per jaar gaan vliegen en zich zowel richten op de inwoners van de eilanden alsook toeristen die willen eilandhoppen op de moderne manier.

Het bedrijf heeft nog niet alle vergunningen rond maar de gesprekken met de autoriteiten verlopen hoopgevend. Men verwacht werk te kunnen bieden aan 150 mensen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gaaf eiland hoppen. Hopelijk worden de prijzen redelijk zodat iedereen er van kan genieten.

Leuk idee zeg! Het is dat ik daar niet woon, maar zou het wel willen proberen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.