Search
menu
Search

Ook Spanje krijgt te maken met de gevolgen van storm Eunice

Ook Spanje krijgt te maken met de gevolgen van storm Eunice
Beeld: Canva

Ook Spanje krijgt te maken met de gevolgen van storm Eunice

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Nederland en België wordt gesproken over de ergste storm van de afgelopen 30 jaar terwijl KLM 167 vluchten heeft geannuleerd op vrijdag en de NS in Nederland uit voorzorg treinen stil heeft gezet. Storm Eunice komt eraan met zware windstoten van 100-130 km/uur aan de Nederlandse kust. Zo ver zal het in Spanje niet komen maar het noorden en noordwesten van Spanje hebben van de Spaanse weerdienst AEMET weeralarm geel en oranje gekregen aan de Atlantische kust.

Storm Eunice zorgt voor veel paniek in Nederland waar voorzorgsmaatregelen worden genomen om aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties te voorkomen als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Code oranje geldt in Nederland en België vanaf 14 uur vrijdagmiddag. 

In Spanje hebben de kustgebieden van Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland gele of oranje weeralarmen gekregen vanwege harde windstoten en een wilde zee met hoge golven. Datzelfde geldt ook voor het noorden van Catalonië en het noorden van de Balearen eilanden. In andere delen van het land, zoals in het zuiden in Andalusië en langs de Middellandse zeekust in Murcia, Valencia regio Catalonië of op de Canarische Eilanden, zal niet veel te merken zijn van storm Eunice.

Weliswaar wordt er wisselvallig weer voorspeld in Spanje maar de temperaturen kunnen oplopen tot 26 graden in Murcia en de Valencia regio. Dat wil niet zeggen dat het overal heerlijk lenteweer is maar neerslag wordt niet verwacht. De windkracht kan wel toenemen maar niet zoals in Nederland en België en in noord en noordwest Spanje met windstoten tot 130 km/uur.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?