Ook Spanje krijgt te maken met de gevolgen van storm Eunice

Ook Spanje krijgt te maken met de gevolgen van storm Eunice
Beeld: Canva

Ook Spanje krijgt te maken met de gevolgen van storm Eunice

MADRID – In Nederland en België wordt gesproken over de ergste storm van de afgelopen 30 jaar terwijl KLM 167 vluchten heeft geannuleerd op vrijdag en de NS in Nederland uit voorzorg treinen stil heeft gezet. Storm Eunice komt eraan met zware windstoten van 100-130 km/uur aan de Nederlandse kust. Zo ver zal het in Spanje niet komen maar het noorden en noordwesten van Spanje hebben van de Spaanse weerdienst AEMET weeralarm geel en oranje gekregen aan de Atlantische kust.

Storm Eunice zorgt voor veel paniek in Nederland waar voorzorgsmaatregelen worden genomen om aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties te voorkomen als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Code oranje geldt in Nederland en België vanaf 14 uur vrijdagmiddag. 

In Spanje hebben de kustgebieden van Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland gele of oranje weeralarmen gekregen vanwege harde windstoten en een wilde zee met hoge golven. Datzelfde geldt ook voor het noorden van Catalonië en het noorden van de Balearen eilanden. In andere delen van het land, zoals in het zuiden in Andalusië en langs de Middellandse zeekust in Murcia, Valencia regio Catalonië of op de Canarische Eilanden, zal niet veel te merken zijn van storm Eunice.

Weliswaar wordt er wisselvallig weer voorspeld in Spanje maar de temperaturen kunnen oplopen tot 26 graden in Murcia en de Valencia regio. Dat wil niet zeggen dat het overal heerlijk lenteweer is maar neerslag wordt niet verwacht. De windkracht kan wel toenemen maar niet zoals in Nederland en België en in noord en noordwest Spanje met windstoten tot 130 km/uur.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.