Search
menu
Search

Asturië, Catalonië en La Rioja hebben de gevaarlijkste wegen van Spanje

Asturië, Catalonië en La Rioja hebben de gevaarlijkste wegen van Spanje
Beeld: Canva

Asturië, Catalonië en La Rioja hebben de gevaarlijkste wegen van Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De autonome regio’s met de gevaarlijkste wegen als gekeken wordt naar het aantal verkeersongevallen met doden en zwaargewonden zijn Asturië, Catalonië en La Rioja. Dat blijkt uit het ‘Informe EuroRAP 2022’ van de Real Automóvil Club de España (RACE), zeg maar de ANWB van Spanje.

In het onderzoek is gekeken naar de zogenaamde ‘risico-index’ wat in principe gezien kan worden als indicator wat betreft het aantal dodelijke en ernstige ongevallen dat zich in een sectie van een weg heeft voorgedaan in verhouding tot het aantal voertuigen dat er overheen rijdt. Dat wil zeggen het ‘Índice de Riesgo’ geeft de stukken weg weer waar de kans het grootst is dat iemand bij een ongeval betrokken raakt.

Uit dit onderzoek blijkt dat de grootste ‘risico-index’ te vinden is in de autonome regio La Rioja met 17,2% van de wegen gevolgd door Catalonië met 12,6% en Asturië met 11,6% van de wegen met een risico om bij een ongeval betrokken te raken.

De gevaarlijkste weg van heel Spanje met de hoogste ‘risico-index’ van 127,7 is de N-634 in Cantabrië tussen km 233 en 243. Op dit deel van deze nationale weg vonden 7 ongevallen plaats met 7 gewonden (maar geen doden).

In dit nieuwe onderzoek zijn in totaal 48 secties met een hoog risico gedetecteerd op Spaanse wegen, waarvan acht ‘zwarte’ secties, zoals in Cantabrië. De rest van de zeer gevaarlijke zwarte secties zijn op de N-340 (Andalusië), N-230 (Catalonië), N-345 (Murcia), N-234 (Aragon), N-323 (Andalusië), N-331 ( Andalusië) en de N-122 (Castilla y León).

Hieronder een schema met de gevaarlijkste wegen van Spanje: 

lijst wegen
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?