skip to Main Content

Bejaard echtpaar uit Calpe ontvangt energierekening van 6.400 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) Francisco de la Fuente en zijn vrouw Lidia wisten niet wat ze zagen toen ze de enveloppe van hun energieleverancier Iberdrola openden en op de rekening een bedrag van 6.400 euro zagen staan. De verrassing van het bejaarde echtpaar was erg groot en nog steeds begrijpen ze niet wat er gebeurd is.

Volgens het echtpaar is het alweer drie jaar geleden dat Iberdrola bij het echtpaar langs is gekomen om de meter te lezen. Gedurende al die tijd ontving het echtpaar facturen gebaseerd op het geschatte verbruik. Aangezien Francisco orde op zaken wilde zetten in zijn administratie besloot hij de echte stand van de elektriciteitsmeter door te geven aan Iberdrola zodat het echte verbruik betaald kon worden. Tot nu toe kwamen er rekeningen van 20 tot 100 euro per maand maar nu werd het echtpaar gebeld door de bank dat er 6.400 euro van de bankrekening werd afgeschreven aan elektriciteitskosten.

Schijnbaar is dit enorm hoge bedrag gerelateerd aan het echte verbruik gedurende de laatste jaren, tussen het moment dat Iberdrola niet meer is langsgekomen tot aan het moment dat Francisco de meterstand doorbelde. Ondanks het enorme hoge bedrag begrijpt het echtpaar wel dat ze het echte gebruik moete betalen maar volgens hen is van dit enorme bedrag niet de reeds betaalde maandelijkse rekeningen afgehaald, en dat is niet terecht vindt het echtpaar.

Inmiddels hebben ze een lening bij de bank moeten aanvragen om de enorme schuld te kunnen aflossen en hebben ze een klacht ingediend bij de consumentenbond. Iberdrola geeft echter aan dat het hen spijt maar dat het echtpaar de rekening gewoon moeten betalen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend