skip to Main Content

Ryanair verlaat vliegveld Lleida vanwege betalingsproblemen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LLEIDA – (Redactie) Nadat eerder ook al de Spaanse vliegmaatschappijen Vueling en Pyrenair aankondigden het vorig jaar geopende vliegveld Leida-Alguaire te verlaten, heeft donderdag de Ierse low cost maatschappij Ryanair hetzelfde gedaan. Ryanair heeft twee lijndiensten vanaf en naar het Catalaanse vliegveld, te weten naar Milaan en Frankfurt.

Ryanair heeft een brief gestuurd naar de directeur van het Catalaanse transport ministerie waarin de Ierse luchtvaartmaatschappij om een verhoging van de subsidie van 20 naar 60 euro per persoon vroeg om zo te garanderen dat Ryanair zou kunnen blijven vliegen vanaf en naar het Lleida vliegveld. De Generalitat vindt echter dat Ryanair zich dient te houden aan het lopende contract wat nog tot 2014 geldig is en waarin tevens de bedragen vast zijn gelegd, aldus Ricard Font.

Aangezien er niet meer betaald zal worden heeft Ryanair dus de beslissing genomen die ze ook al op andere vliegvelden in Catalunya zoals Girona en Reus heeft doen besluiten vluchten te reduceren of te annuleren, iets wat Ryanair nu dus ook in Lleida zal doen. Vanaf 1 juni dit jaar zal Ryanair, net zoals Vueling en Pyrenair, niet meer vliegen van en naar het vliegveld van Lleida, de zoveelste klap voor het vliegveld gerund door de Generalitat de Catalunya.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend