skip to Main Content

Spanje haalt burgers terug uit Japan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Spaanse regering zal een of meerdere vliegtuigen naar Japan sturen om burgers op te halen die hebben besloten het geteisterde land te verlaten, maar nog geen idee hebben wanneer de eerste commerciële vlucht zal vertrekken.

Dit meldde een woordvoerder van de Spaanse overheid donderdag aan de CNN. Madrid is zich ervan bewust dat er ruim honderd Spanjaarden – van de 2.000 daar wonende – in Japan verblijven en weg willen, maar geen normaal ticket meer kunnen boeken.

Dit bericht kwam vlak nadat de regering een verklaring uitgaf stoelen vrij te maken op vluchten voor die Spanjaarden die vrijwillig Japan willen verlaten, maar zelf niet bij machte zijn een vlucht te boeken.

In de officiële berichten werd niets gemeld over het sturen van vliegtuigen naar Japan, maar de woordvoerder, die enkel wilde spreken wanneer hij anoniem kon blijven, voegde toe dat de regering zorg zal dragen voor het transport.

De overheid overweegt de Spanjaarden via land of zee in Tokio op te halen om ze naar het zuiden van het land te sturen waar ze vervolgens op een vliegtuig kunnen stappen. Volgens dezelfde woordvoerder zijn alle commerciële vluchten richting Spanje voor de hele komende week al volgeboekt.

Kerncentrale

De Spaanse overheid gelooft niet dat er Spanjaarden aanwezig zijn in de onmiddellijke omgeving van de kerncentrale. 33 Spanjaarden bevinden zich in het noorden van Japan en de helft van alle in Japan wonende Spanjaarden, leeft in en rond Tokio.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend