skip to Main Content

Spanje voor de Europese rechter vanwege medicijnen gepensioneerden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Europese Commissie (EC) daagt Spanje voor het Hof van Justitie vanwege de weigering om gratis medicijnen te verstrekken aan bejaarde buitenlanders. Volgens de EC gaat het hier om discriminatie. Onder de Europese wetgeving zouden gepensioneerden die in Spanje resident zijn, hun Europese Verzekeringskaart moeten kunnen gebruiken bij het verkrijgen van medische hulp op dezelfde voorwaarden als Spaanse gepensioneerden.

De Spaanse minister van Gezondheid is echter van mening dat Spanje gratis medicatie kan weigeren te verstrekken omdat de Europese verzekeringskaart niet meldt of het al dan niet om gepensioneerden gaat.

Vereenvoudigen

Om voor gratis medicijnen in aanmerking te komen moeten gepensioneerden op dit moment een in het Spaans opgesteld document kunnen overleggen waarin staat dat zij een pensioen uit hun moederland ontvangen. Volgens Brussel is dit tegen het oorspronkelijke doel van die verzekeringskaart: de procedures juist te vereenvoudigen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend