skip to Main Content
Zijn de overblijfselen van Don Quichot schrijver Cervantes dan toch echt gevonden in Madrid

Zijn de overblijfselen van Don Quichot schrijver Cervantes dan toch echt gevonden in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

cervantes1MADRID – Sinds juni 2014 zijn experts op zoek naar de resten van de uit de 16e eeuw afstammende schrijver Miguel Cervantes. De zoektocht voltrok zich in de crypte van de kerk Trinitaria in het centrum van Madrid. Nu hebben de archeologen bekend gemaakt dat er bijna zeker resten van Cervantes tussen de vele botresten zaten maar om 100% zeker te zijn moet men meer DNA testen uitvoeren.

Bijna vier eeuwen na de dood van Miguel Cervantes Saavedra in april 1616, heeft de directeur van het wetenschappelijk team, Francisco Etxeberria, bekend gemaakt dat er tussen de botresten die gevonden werden in de crypte van de kerk ook botresten waren van de bekende schrijver. Dit is een buitengewone vondst aangezien men eigenlijk niet veel weet over het leven van de schrijver van de beroemde picareske roman ‘Don Quixote’ (Don Quichot van La Mancha), buiten de Bijbel het meeste vertaalde boek ter wereld.

Op een persconferentie zei Etxeberria dat wat overbleef van Cervantes in de huidige kerk Trinitaria werd gevonden. Cervantes overleed in 1616 in het Klooster van de Blootvoetse Trinitariërs. Een Trinitariër of Trinitair is iemand die gelooft in de Goddelijke Drie-Eenheid. De Orde der Trinitariërs is een katholieke bedelorde.

Wat er nu gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk maar de gemeente wil natuurlijk profijt halen uit het feit dat de botresten in hartje centrum van de stad liggen. Daarom onderzoekt men of het mogelijk is om de crypte open te stellen als bezoekplaats, iets wat de kerk uiteraard eerst moet goedkeuren.

Er was ook kritiek op het onderzoek aangezien men de gemeente verweet dat ze veel druk uitoefende op de onderzoekers om met positieve resultaten te komen. Immers, volgend jaar is het 400 jaar geleden dat Cervantes overleed en dat zal veel toeristen naar de mogelijke rustplaats van de, op Shakespeare na, beroemdste schrijver ter wereld brengen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken