Kort coronavirus nieuws uit Spanje (41)

Kort coronavirus nieuws uit Spanje (41)
Beeld: 123rf

Kort coronavirus nieuws uit Spanje (41)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen. Dit keer zijn het korte berichten over de coronavirus crisis in Spanje.

Spaanse deelnemer hoeft niet naar Nederland te reizen: Eurovisiesongfestival geannuleerd

MADRID – De Spaanse nager Blas Cantó is met zijn lied ‘Universo’ de Spaanse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020 dat, zoals iedereen wel weet, in Rotterdam gehouden wordt nadat Nederland de 2019 editie wist te winnen. Het Eurovisiesongfestival gaat echter niet door dit jaar en dat is voor het eerst in  64 jaar tijd dat sinds dat men begin met het organiseren en uitzen van het internationale liedjesfestijn sinds 1956 dat deze niet doorgaat. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Zara helpt mee in de coronavirus strijd

MADRID – Het moederbedrijf van Zara is Inditex en deze heeft medegedeeld dat ze het hele logistieke netwerk in met name China ter beschikking stelt van de Spaanse overheid. Daarnaast heeft Zara aangegeven dat ze om mee te helpen in de strijd tegen het coronavirus beschermende kleding, maskers, handschoenen, veiligheidsbrillen mutsen, leggings en gezichtsbeschermers gaat fabriceren voor met name al het medisch personeel in Spanje. Inditex heeft een van de grootste logistieke netwerken tussen China en Spanje.

39-jarige Guardia Civil agent aan/door coronavirus overleden

MADRID – De eerste Guardia Civil politieagent van Spanje die aan het coronavirus is overleden was een 39-jarige agent die onderdeel was van de militaire politie. De agent had voor zijn ziekenhuisopname enkele dagen geleden in Alcorcon (Madrid) geen ziekteverschijnselen en werkte tot het laatste moment. De agent was getrouwd en heeft een dochter van vijf jaar.

Castilië en León staat jagen in groepjes van vier jagers toe

LEON – Ongelooflijk maar waar. De regionale overheid van Castilië en León (in handen van de PP en Ciudadanos) heeft ondanks de noodtoestand in Spanje waardoor praktisch iedereen in huis moet blijven tot tenminste 30 maart, besloten dat het is toegestaan om naar buiten te gaan om te jagen. Dat hoeft niet alleen te gebeuren maar dat mag zelfs in groepjes van vier jagers. De regionale overheid zegt dat dit noodzakelijk is om de populariteit van diverse diersoorten onder controle te houden.

Sant Jordi op 23 april gaat niet door in Catalonië

BARCELONA – De Catalaanse regioregering Generalitat heeft besloten alle activiteiten en festiviteiten rondom de Dia de Sant Jordi op 23 april te annuleren of uit te stellen naar een andere datum die nog niet bekend is. Sant Jordi wordt in catalonië ook wel de dag van de liefde en het boek genoemd, te vergelijken met Valentijnsdag maar dan anders. Traditiegetrouw geeft de mannelijke partner een rode of anders gekleurde roos aan zijn vrouwelijke partner die hem een boek geeft.

Meer personeel en restricties bij Amazon verzendingen in Spanje

MADRID – Nu men in Spanje de deur niet uit mag om te gaan winkelen en dat overigens ook niet mogelijk is omdat alle winkels in het land op supermarkten na gesloten zijn, doen de online winkels goede zaken. Dat geldt dus ook voor de grootste van hen allemaal Amazon die meer dan ooit tevoor bestellingen ontvangt, moet verwerken, inpakken en versturen om ze thuis af te kunnen leveren. Maar Amazon heeft het nu zo druk dat er 1.500 extra personeelsleden worden aangenomen. Maar daarnaast heeft Amazon ook besloten voorrang te geven aan de basisproducten voor de gezondheid, persoonlijke hygiëne en verzorging in huis.

Vliegvelden op de Balearen en Canarische Eilanden gesloten

MADRID – Sinds dinsdag 17 maart op de Balearen en vanaf 19 maart op de Canarische EIlanden worden alle nationale vluchten tussen de eilanden onderling en het Spaanse vasteland zwaar gereduceerd. Ook het internationaal luchtverkeer heeft hieronder te lijden al schrijft men dat dit op de Balearen inkomend niet meer is toegestaan maar op de Canarische Eilanden nog wel. Zoals altijd in deze crisis is het moeilijk precies de juiste informatie te geven. Meer informatie over de sluitingen op de Balearen lees je HIER en HIER over de Canarische Eilanden.

Spaanse vliegveldbeheerder sluit Ibiza vliegveld voor privé vliegtuigen

MADRID – De Spaanse vliegveldbeheerder Aena heeft het vliegveld van Ibiza gesloten voor al het vliegverkeer van privé vliegtuigen. De regel is met onmiddellijke ingang ingegaan waardoor alleen nog privéjets zonder passagiers, met diplomaten, voor de cargo, in noodsituaties en voor humanitaire redenen gebruik mogen maken van dit Spaanse vliegveld. Afgelopen weekend landen er tussen de 16 en 20 privéjets op het eiland.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.