menu: rubrieken, zoeken & meer

Provincies in Andalusië tot na de Semana Santa gesloten met provinciale lockdowns

Provincies in Andalusië tot na de Semana Santa gesloten met provinciale lockdowns
Beeld: 123rf (aangepast)

Provincies in Andalusië tot na de Semana Santa gesloten met provinciale lockdowns

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale overheid in Andalusië heeft besloten de acht provincies in Andalusië gesloten te houden met provinciale lockdowns tot na de Semana Santa week en Pasen. Dat wil zeggen dat tot 9 april het niet mogelijk is om tussen de provincies te reizen en deze in of uit te gaan.

De acht Andalusische provincies Huelva, Cádiz, Sevilla, Córdoba, Jaén, Málaga, Granada en Almería blijven tot na de Semana Santa vakantieweek op slot. 

De provinciale lockdowns blijven gehandhaafd tot 9 april, zo maakte de regionale premier Juanma Morena op woensdag bekend.

Wat betreft de regionale lockdown voor de hele autonome regio Andalusië zijn er geen wijzigingen en blijft deze ook gehandhaafd, net zoals in praktisch alle autonome regio’s.

Daartegenover staat dat de avondklok met een uur vertraagd wordt, dat wil zeggen van 22 naar 23 tot 6 uur. 

Er komen ook wijzigingen voor bars, restaurants en winkels die tot 22.30 uur open mogen blijven, behalve in de gemeenten waar de corona-incidentie hoger is dan 1.000 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen.

Deze aangepaste regionale corona-maatregelen zullen vrijdag 19 maart om 00 uur van kracht worden en gelden gedurende drie weken tot en met 9 april 24.00 uur. Op donderdag worden deze nieuwe maatregelen vermeld in de regionale Staatscourant BOJA.