Vier ratten per tien inwoners in Spanje: op kakkerlakken na het grootste ongedierte probleem

Vier ratten per tien inwoners in Spanje: op kakkerlakken na het grootste ongedierte probleem
Beeld: Freepik

Vier ratten per tien inwoners in Spanje: op kakkerlakken na het grootste ongedierte probleem

MADRID – Volgens een voorzichtige schatting van EZSA Sanidad Ambiental leven er in Spanje 19.570.000 ratten, dat is dus meer dan 19,5 miljoen ‘ratas’ wat neerkomt op vier ratten per tien inwoners. Daarmee zijn de ratten op de kakkerlakken na het grootste probleem wat betreft ongedierte op het Spaanse vasteland.

Volgens EZSA leven er in de 165.000 kilometer aan riolering meer dan 19,5 miljoen ratten. Deze schatting is onder andere gemaakt aan de hand van een onderzoek dat in Barcelona begon en waar in circa 900 kilometer aan riolering maar liefst 200.000 ratten werden geregistreerd.

Als deze cijfers als referentie gebruikt worden en men kijkt naar de 165.000 kilometer aan riolering in Spanje, komt het totaal aantal ratten op precies 19.568.816 wat 4,1 ratten per 10 inwoners van het Spaanse vasteland is.

Ondanks dat dit enorme aantallen zijn, zijn de ratten het tweede probleem wat betreft het ongedierte. De kakkerlakken blijven bovenaan de lijst staan maar een aantal is onmogelijk te geven.

Naast de ratten en Amerikaanse kakkerlakken zijn er nog meer plagen te vinden in Spanje zoals de Aziatische Wesp/Hoornaar, termieten, processierupsen, Duitse kakkerlakken, muizen en andere knaagdieren, vliegen en verschillende soorten muggen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.