Welke modellen auto’s worden het meest gestolen in Spanje

Welke modellen auto’s worden het meest gestolen in Spanje
Beeld: 123rf

Welke modellen auto’s worden het meest gestolen in Spanje

MADRID – Volgens recente gegevens van de overkoepelende verzekeringsorganisatie worden er jaarlijks in Spanje 101.000 personenwagens gestolen (2021). Maar wat zijn de meest geliefde modellen en merken bij de autodieven.

Spanje staat wat betreft autodiefstallen op een derde plaats binnen de Europese Unie met jaarlijks zo’n 101.000 gestolen personenwagens. Volgens de UNESPA (vereniging van verzekeringsagenten) heeft 63% van de verzekerde automobilisten een verzekering tegen diefstal. Dat wil zeggen dat 19,7 miljoen eigenaren van auto’s voor diefstal verzekerd zijn.

Volgens de gegevens is het aantal autodiefstallen in Spanje aanzienlijk gedaald van de 203.000 in 2011 naar 101.000 in 2021. Het overgrote merendeel van de gestolen voertuigen betreft personenwagens (turismos) met 88% gevolgd door bestelbussen (furgonetas) met 9,3%.

Het meest geliefde merk bij autodieven is SEAT gevolgd door Volkswagen, Ford en BMW. Slechts vijf modellen zijn goed voor 18% van alle diefstallen, te weten SEAT Ibiza, Volkswagen Golf, SEAT León, Ford Focus en BMW Serie 3. Deze modellen zijn populair bij de dieven omdat er een grote vraag is naar onderdelen. daarbij valt op dat een groot deel van de gestolen auto’s 10 jaar oud is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.