Search
menu
Search

Welke modellen auto’s worden het meest gestolen in Spanje

Welke modellen auto’s worden het meest gestolen in Spanje
Beeld: 123rf

Welke modellen auto’s worden het meest gestolen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens recente gegevens van de overkoepelende verzekeringsorganisatie worden er jaarlijks in Spanje 101.000 personenwagens gestolen (2021). Maar wat zijn de meest geliefde modellen en merken bij de autodieven.

Spanje staat wat betreft autodiefstallen op een derde plaats binnen de Europese Unie met jaarlijks zo’n 101.000 gestolen personenwagens. Volgens de UNESPA (vereniging van verzekeringsagenten) heeft 63% van de verzekerde automobilisten een verzekering tegen diefstal. Dat wil zeggen dat 19,7 miljoen eigenaren van auto’s voor diefstal verzekerd zijn.

Volgens de gegevens is het aantal autodiefstallen in Spanje aanzienlijk gedaald van de 203.000 in 2011 naar 101.000 in 2021. Het overgrote merendeel van de gestolen voertuigen betreft personenwagens (turismos) met 88% gevolgd door bestelbussen (furgonetas) met 9,3%.

Het meest geliefde merk bij autodieven is SEAT gevolgd door Volkswagen, Ford en BMW. Slechts vijf modellen zijn goed voor 18% van alle diefstallen, te weten SEAT Ibiza, Volkswagen Golf, SEAT León, Ford Focus en BMW Serie 3. Deze modellen zijn populair bij de dieven omdat er een grote vraag is naar onderdelen. daarbij valt op dat een groot deel van de gestolen auto’s 10 jaar oud is.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?