skip to Main Content
Op vakantie naar de Costa Brava, Barcelona of Costa Dorada? Denk aan de toeristen belasting

Op vakantie naar de Costa Brava, Barcelona of Costa Dorada? Denk aan de toeristen belasting

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Alle toeristen die deze zomer naar Catalonië afreizen om aan de Costa Brava, Barcelona of Costa Dorada hun vakantie te vieren, moeten er rekening mee houden dat zij een nieuwe toeristenbelasting dienen te gaan betalen. Deze moet rechtstreeks in de recepties van de hotels betaald worden en lopen uiteen van 0,50 eurocent tot 2,50 euro per nacht per persoon.

Vanaf 1 november 2012 werd Catalonië de eerste en enige deelstaat/regio van Spanje waar bezoekers een toeristenbelasting moeten betalen. Eerdere pogingen van onder andere de Balearen waren al eens mislukt maar de regionale regering van Catalonië, Spanje’s populairste en meest bezochte regio, is ervan overtuigd dat zij veel geld kunnen ophalen zonder dat de toeristen er echt last van zullen hebben.

Duurder?

Maar, is dat ook zo? Uiteindelijk wordt een verblijf aan de Costa Brava, in Barcelona of aan de Costa Dorada toch wel duurder, zeker als je met een gezin bent. 91% van alle overnachtingen door toeristen vallen in de lage prijsklasse maar de rest zal aanzienlijk meer moeten betalen voor hun verblijf in Catalonië.

Voor elke bezoeker

De toeristenbelastingen gelden zowel voor buitenlandse toeristen alsook Spanjaarden die in Catalonië op vakantie gaan. Voor de Spanjaarden zal het zeker wennen zijn aangezien Catalonië de enige regio van Spanje is waar men een toeristenbelasting moet betalen. er worden dan ook door veel hoteliers problemen verwacht en men denkt zelfs dat Spaanse toeristen wellicht voor andere bestemmingen gaan kiezen.

Hieronder een overzicht van de prijzen.

  • Hotel 5* is 2,50 euro per nacht/persoon, zowel in Barcelona alsook de rest van Catalonië.
  • Hotel 4* is 1,25 euro per nacht/persoon in Barcelona en 1,00 euro in de rest van Catalonië.
  • Hotel 3* is 0,75 euro per nacht/persoon in Barcelona en 0,50 euro in de rest van Catalonië.
  • Campings is 0,75 euro per nacht/persoon in Barcelona en 0,50 euro in de rest van Catalonië.
  • Appartementen is 0,75 euro per nacht/persoon in Barcelona en 0,50 euro in de rest van Catalonië.

Maximaal 7 nachten

De prijzen zijn altijd per persoon en nacht voor personen van 16 jaar en ouder. Maximaal worden er 7 nachten afrekent dus NOOIT meer. De toeristenbelastingen moeten ter plaatse betaald worden bij de recepties van de hotels, appartementencomplexen of campings.

In principe zitten de toeristenbelastingen NOOIT in de verkoopprijs van een hotel of Nederlands/Belgische pakketreis inbegrepen (er zullen ongetwijfeld wel acties komen van hoteliers of reisorganisaties) – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken