skip to Main Content
Hoge prijzen voor olijfolie zorgen voor betere omzet zonnebloemolie in Spanje

Hoge prijzen voor olijfolie zorgen voor betere omzet zonnebloemolie in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De olijfolie is erg duur op dit moment en in de supermarkten wordt de olie verkocht voor 4,50 of 5 euro per liter. Mede vanwege deze hoge prijzen wordt er minder olijfolie gekocht en is het gebruik van zonnebloemolie gestegen. Deze trend van het gebruiken van andere oliën geldt echter voor Spanje want de export is onveranderd gebleven.

Sinds de campagne is begonnen in oktober zijn de prijzen voor olijfolie flink gestegen met prijzen van 3,80 euro per kilo olijven. Dit heeft ervoor gezorgd dat men in Spanje meer de goedkopere zonnebloemolie is gaan kopen en de olijfolie links laat liggen. Gedurende de eerste vijf maanden van de olijven campagne werd er voor 213.000 ton aan olijven verkocht, een 9% minder dan vorig jaar in dezelfde periode.

In de maand februari werd dit jaar 21.226 ton aan olijven verkocht in plaats van de 28.114 ton van vorig jaar februari. Dit terwijl de zonnebloemolie verkopen stegen van 19.300 ton naar 25.230 ton. Gedurende de laatste weken stegen de prijzen voor kilo olijven naar 2,70 euro per kilo voor de aceite lampante (de goedkoper vorm), aciete virgen 3,75 euro en voor virgen extra 3,87 euro. Dit houdt in dat de eindprijs voor de consument tussend e 4,50 en 5 euro ligt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. De spaanse olijven prijzen moeten voor boeren omhoog anders zal alles verloren kunnen gaan.Je eigen kapot werken voor 0,40 pero kilo dat is heel laag het moet omhoog en heel gauw ook

  2. Bij mij zijn ze 100kg olijven komen afdoen.Heb daar niets,maar ook niets voor gekregen.
    Zodra het gaat,al die bomen weg uit mijn tuin.
    Heb daar zoveel snoeiwerk aan gehad,allemaal voor niets.
    Weg met die rommel,zal wel fruitbomen in de plaats zetten.

  3. Als de EU zich ergens mee bemoeit zoals maximum quota gaan de prijzen omhoog. Zo kochten Italianen al Spaanse olijven in om als Italiaanse olijf olie op de markt te brengen, omdat ze zelf niet aan hun quota konden komen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken