skip to Main Content
8,1 miljoen mensen hebben in 2017 in Spanje gebruik gemaakt van de diensten van Airbnb
Airbnb

8,1 miljoen mensen hebben in 2017 in Spanje gebruik gemaakt van de diensten van Airbnb

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Airbnb

MADRID – Spaanse verhuurders op het internationale online verhuurplatform Airbnb hebben gedurende 2017 in totaal 8,1 miljoen mensen afkomstig uit 150 verschillende landen op bezoek gehad. De gemiddelde omzet van een verhuurder het afgelopen jaar was 3.572 euro met een gemiddelde van 38 nachten verhuurperiode. Deze aantallen en bedragen verschillen echter erg per regio in Spanje.

Naast de 8,1 miljoen mensen die in Spanje gebruik hebben gemaakt van de diensten van Airbnb zijn er 4,4 miljoen Spanjaarden geweest die gebruik hebben gemaakt van het online verhuursysteem om in andere landen te verblijven. De hoogste inkomsten werden gegenereerd op het eiland Ibiza terwijl de meeste mensen gebruik hebben gemaakt van Airbnb in Barcelona.

Wat betreft inkomsten is gebleken dat de verhuurders op Ibiza het meest hebben verdiend met een gemiddelde omzet van 10.544 euro en 49 verhuurde nachten. In totaal zijn er 100.000 klanten geweest op Ibiza, afkomstig uit 124 landen.

Ook het Balearen eiland Mallorca deed het goed met een gemiddeld inkomen van 6.898 euro voor 61 verhuurde nachten.

Barcelona staat op een derde plaats in Spanje met een gemiddelde opbrengst voor de verhuurders van 4.812 euro voor 73 verhuurde nachten. In totaal hebben er 1,39 miljoen mensen gebruik gemaakt van de diensten van Airbnb in de Catalaanse hoofdstad.

In Madrid waren er 1,02 miljoen mensen die een appartement of kamer hebben gehuurd in 2017 waarbij de gemiddelde opbrengst voor de verhuurders 3.965 euro was voor 70 verhuurde nachten.

Op de Canarische Eilanden (gezamenlijk) hebben de verhuurders gemiddeld 3.795 euro verdiend voor 64 nachten verhuurperiode. Alleen al Gran Canaria heeft in 2017 in totaal 70.000 mensen ontvangen waar de verhuurders gemiddeld 4.250 euro verdienden. Op Tenerife heeft de gemeente Arona 60.000 mensen op bezoek gehad via Airbnb en werd er door de verhuurders gemiddeld 3.847 euro verdiend voor 38 verhuurde nachten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Dag Harm,
  350 euro voor een week? werkster 60 euro, belasting 25% is 85 euro, energie/water/internet 25 per week? afschrijving, onderhoud, tuin 40 euro? Kosten bemiddeling Belvilla of i.d 20% is 70 euro. Etc . Ik heb bewust niets afgeschreven op investering of hypotheek. Maar dit hou je niet lang vol, tenzij het een beetje liefdadigheid is, maar voorzichtig met de aangekondigde belastingcontroles door, je wilt het niet geloven, hier op Lanzarote door de Guardia Civil.

 2. Privé is er toch heel veel voordeliger te huren in mijn kennissen kring, Complete woning met 4 slaapkamers 2 badkamers 8 slaapplaatsen €50,– per dag 100 meter vanaf strand Puerto de Santa Maria.
  En in Jerez de la frontera flatje 2 slaapkamers centrum stad €400,– per maand

  1. Dit ruikt naar reclame Harm…hahahaha
   Maar ja, wie kent dan jouw prive kring…? Ja, wij nu allemaal hier….hoeveel mensen hebben we het over? Oh, ik zet het er ff bij….dit is als cynisme bedoeld!

   Airbnb is in een gat gedoken een heeft mega veel succes en nog legaal ook.
   Hulde voor die mensen.
   Ik heb enorm genoten van de uitstapjes via hen!

   Men wil ze verbieden….dat gaat niet lukken, ja, belasting moet de verhuurder betalen.
   Voldoen aan regels, oh ja zeker….maar zo lang je ergens een geweldig appartement kan huren die je elders niet zo makkelijk vind….maakt het ons allemaal iets uit?
   Mensen die erop uit willen en reizen vinden dankzij het WWW, echt wel iets, welke website dan ook.

   Voorstanders, tegenstanders, overal en altijd zijn ze er.
   De gewone man kijkt naar haar of zijn voordeel en de rest….who cares!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken