skip to Main Content
Opnieuw een zwemmende haai in een haven in Alicante op video vastgelegd (video)
Diario Información

Opnieuw een zwemmende haai in een haven in Alicante op video vastgelegd (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Diario Información

ALICANTE – Nog niet zo lang geleden werd er een zwemmende haai in de haven van Torrevieja op film vastgelegd en nu is het de beurt aan een haai in de haven van Alicante, in de wijk San Gabriel. Een groep vissers wist de haai die erg dicht bij de golfbrekers kwam op video vast te leggen en te filmen waarna de haai rustig weer weg zwom.

Het gaat ook dit keer weer om een exemplaar van de blauwe haai (prionace glauca) of tintorera in het Spaans, een veelvoorkomende haai in de Middellandse Zee. Op de video is niet goed te zien hoe lang de haai is maar gedacht wordt dat deze haai iets kleiner is dan twee meter, de lengte van de haai die een week geleden in de haven van Torrevieja gefilmd werd.

Het komt wel vaker voor dat haaien dichtbij de kust komen en volgens experts is dat omdat ze of ziek en gedesoriënteerd zijn maar ook om tot rust te komen. De golven bij de kust zijn ideaal om relaxed te chillen voor een haai aangezien er beweging en meer dan genoeg zuurstof is door de beweging van de golven. Dat is ook een van de redenen dat de grote witte mensenhaai in Zuid Afrika zo dicht bij de kust komt.

De meest voorkomende haai langs de Spaanse kust is de tintorera of blauwe haai of Prionace glauca. Ondanks het feit dat deze haai veel voorkomt in de Middellandse zee en Atlantische Oceaan wordt hij relatief weinig gezien langs de Spaanse stranden. Wordt er echter een haai ergens gezien, dan is het bijna altijd de blauwe haai.

Deze haaiensoort is in principe niet gevaarlijk voor de mens maar een dier blijft een dier en als deze zich bedreigd voelt zal hij zich beschermen door te bijten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Na al die “zwemmende” haaien verwacht ik een volgende keer wandelende of fietsende haaien te zien. Dat is pas echt interessant.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken