skip to Main Content
Politie Barcelona verwijdert tenten van daklozen en separatisten op de Plaza Catalunya in Barcelona
Beatriz Pérez / Twitter

Politie Barcelona verwijdert tenten van daklozen en separatisten op de Plaza Catalunya in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Beatriz Pérez / Twitter

BARCELONA – De stadspolitie heeft in samenwerking met de Centro de Urgencias y Emergencias Sociales ofwel de sociale instellingen deze woensdag de Plaza Catalunya in het hart van het centrum van Barcelona ontruimt. De afgelopen maanden waren daar twee kampen te vinden bestaande uit diverse tenten. Een kamp was van separatisten die o.a. een Republiek eisen en een kamp was van daklozen die betere leefomstandigheden eisen.

In opdracht van de gemeente Barcelona zijn woensdag agenten van de Guardia Urbana en medewerkers van sociale instellen begonnen met het ontruimen van de tentenkampen die op het centrale plein in de stad te vinden waren. Gedurende maanden waren daar twee kampen te vinden die beiden op hun eigen manier demonstreerden.

Een kamp was van separatisten ofwel independentistas (Acampada por la República) die door middel van hun aanwezigheid een Republiek eisen, een vorming van een regioregering willen zien en informatie verschaften aan voorbijgangers. Het andere kamp bestond uit tenten van daklozen ofwel personas sin hogar (Acampada x derechos) die op het drukke plein kampeerden om aan te geven dat zij betere leefomstandigheden willen hebben.

De politie was met tientallen agenten aanwezig nadat de kampeerders van beide kampen reeds diverse keren gewaarschuwd waren dat ze hun spullen moesten pakken maar dat niet deden. Uiteindelijk heeft de gemeente gekozen voor een wat agressieve manier van ontruimen door de kampeerders te dwingen aangezien ze vrijwillig blijkbaar niet weg wilden gaan. Er waren naast de agenten van de lokale politie ook medewerkers van de sociale instellingen aanwezig en diverse stadsmedewerkers om het afval op te ruimen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken