skip to Main Content
20.000 trommelaars verbreken Semana Santa stilte in Teruel
Wikimedia

20.000 trommelaars verbreken Semana Santa stilte in Teruel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TERUEL – In de provincie Teruel in Aragon zijn diverse dorpen die samen de ‘Ruta del tambor y el bombo’ vormen, de route van de trommels. Deze Goede Vrijdag (viernes santo) om 12.00 uur is het weer zover en zijn er 20.000 trommelaars op straat om de stilte van de Semana Santa processie te onderbreken om de dood van Christus aan te kondigen. Volgens de evangeliën was er op dat moment een aardbeving die Jeruzalem liet schudden.

Calanda vormt deel van de ‘Ruta del tambor y el bombo‘ waar ook Albalate del Arzobispo, Alcañiz, Alcorisa, Andorra, Híjar, La Puebla de Híjar, Samper de Calanda en Urrea de Gaén in de provincia Teruel (Aragón) toe behoren. Negen dorpen die elk om 12.00 uur op Goede Vrijdag de straten laten beven onder het geluid van de trommels tijdens de ‘Romper la hora’. Met het daverende geluid van de duizenden trommels, die traditiegetrouw door mannen maar sinds 1980 ook door vrouwen, worden bespeeld, herleven de inwoners het tijdstip waarop Christus overleed.

Al zijn het hoofdzakelijk volwassenen die de trommels spelen, kinderen wordt het trommelen ook van jongs af aan al aangeleerd zodat deze later de traditie kunnen voortzetten. Al met al is het een waar spektakel om de duizenden mannen, vrouwen en kinderen in hoofdzakelijk paarse gewaden te zien trommelen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken