Masymas supermarkten in Alicante en Valencia worden Spar winkels

Masymas supermarkten in Alicante en Valencia worden Spar winkels
Beeld: Spar

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Het Catalaanse distrubutiebedrijf Fragadis heeft in september 2018 de Masymas supermarkten in de provincies Alicante en Valencia overgenomen. Sindsdien is er geen verschil gemerkt bij de 57 Masymas supermarkten die de uit Tarragona afkomstige Fragadis van de Valenciaanse familie Soriano Buforn heeft overgenomen maar daar gaat nu verandering in komen.

Fragadis heeft aangegeven de Masymas winkels in de provincie Alicante om te bouwen tot Spar supermarkten om zo de van oorsprong Nederlandse supermarktketen meer naamsbekendheid te geven in de provincie Alicante. Fragadis heeft de franchise van de Spar supermarkten in de autonome regio Catalonië, Aragón en Castellón de la Plana maar gaat nu verder uitbreiden naar de provincies Alicante en Valencia.

Tot nu toe was de Spar in de provincie Alicante slechts op kleine schaal met wijkwinkels aanwezig dankzij de distributiegroep Upper uit Murcia die de de franchise van de Spar in Murcia, Almería, Albacete en deels in Alicante bezit. Dat waren dan grotendeels Spar City en Spar Express winkels. In de provincie Valencia zijn geen Spar winkels te vinden.

Fragadis is dus begonnen met een flinke uitbreiding in de provincies Alicante en Valencia nadat ze de 57 Masymas supermarkten heeft overgenomen en eerder ook al de 10 Tandy winkels.

Alle winkels worden omgebouwd tot een Spar. Fragadis heeft reeds 135 Spar winkels in de provincie Castellón de la Plana en in de autonome regio’s Catalonië en Aragón. Fragadis zal nu meer dan 200 winkels hebben met meer dan 2.000 werknemers.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik denk dat Mercadona de enigste is dat er blij mee is.

De Spar is in Nederland uitgekakt omdat zij veel te duur is tov de concurrenten. Spar is een echte grutter geschikt voor kleine gehuchten op het platte land.
Héél jammer voor mijn Masymas winkels waar ik graag klant ben.
Vrees dat de Spar winkels zich ook in Spanje uit de markt zullen prijzen.

de Spar is al duurder dan de andere supermarkten, deels ook om dat ze veel merkenartikelen in de schappen hebben.
Vooral de kaas en het verpakte brood is daar veel te duur en hun produkt-presentatie is nogal chaotisch, er ontbreekt de discipline van bijvoorbeeld een Mercadona supermarkt met een veel vlottere kassa-afwerking.
Voor mij het enige voordeel van de Spar is dat ze vaak een slagerij hebben in de supermarkt, maar verder koop ik daar niks.

Nu nog exclusief belgische en nederlanse producten…nada in Calpe, helaas, …waar blijft mijn Nutroma cuubje, mijne Kwatta choco,…? Sukses!

Als je die typische producten wil blijven gebruiken, had je in België moeten blijven?

Modutsketoch

Als je naar Super Content gaat in Albir(Zit naast de MCDonalds) kun je gewoon al je Nederlandse produkten kopen.

Van de prijzen Niet Content

In El campello langs de nationale zit een Spar, en zolang ik in Spanje zit die Spar winkel daar al, ben er paar keer geweest maar was naar mijn mening toch wat te duur.

Tsja, zo’n hele ombouw is niet gratis en zal dus uiteindelijk door de klant opgebracht moeten worden. Ik denk dus dat we hier niet blij mee moeten zijn.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.