skip to Main Content
Masymas supermarkten in Alicante en Valencia worden Spar winkels
Spar

Masymas supermarkten in Alicante en Valencia worden Spar winkels

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Het Catalaanse distrubutiebedrijf Fragadis heeft in september 2018 de Masymas supermarkten in de provincies Alicante en Valencia overgenomen. Sindsdien is er geen verschil gemerkt bij de 57 Masymas supermarkten die de uit Tarragona afkomstige Fragadis van de Valenciaanse familie Soriano Buforn heeft overgenomen maar daar gaat nu verandering in komen.

Fragadis heeft aangegeven de Masymas winkels in de provincie Alicante om te bouwen tot Spar supermarkten om zo de van oorsprong Nederlandse supermarktketen meer naamsbekendheid te geven in de provincie Alicante. Fragadis heeft de franchise van de Spar supermarkten in de autonome regio Catalonië, Aragón en Castellón de la Plana maar gaat nu verder uitbreiden naar de provincies Alicante en Valencia.

Tot nu toe was de Spar in de provincie Alicante slechts op kleine schaal met wijkwinkels aanwezig dankzij de distributiegroep Upper uit Murcia die de de franchise van de Spar in Murcia, Almería, Albacete en deels in Alicante bezit. Dat waren dan grotendeels Spar City en Spar Express winkels. In de provincie Valencia zijn geen Spar winkels te vinden.

Fragadis is dus begonnen met een flinke uitbreiding in de provincies Alicante en Valencia nadat ze de 57 Masymas supermarkten heeft overgenomen en eerder ook al de 10 Tandy winkels.

Alle winkels worden omgebouwd tot een Spar. Fragadis heeft reeds 135 Spar winkels in de provincie Castellón de la Plana en in de autonome regio’s Catalonië en Aragón. Fragadis zal nu meer dan 200 winkels hebben met meer dan 2.000 werknemers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. De Spar is in Nederland uitgekakt omdat zij veel te duur is tov de concurrenten. Spar is een echte grutter geschikt voor kleine gehuchten op het platte land.
  Héél jammer voor mijn Masymas winkels waar ik graag klant ben.
  Vrees dat de Spar winkels zich ook in Spanje uit de markt zullen prijzen.

  1. de Spar is al duurder dan de andere supermarkten, deels ook om dat ze veel merkenartikelen in de schappen hebben.
   Vooral de kaas en het verpakte brood is daar veel te duur en hun produkt-presentatie is nogal chaotisch, er ontbreekt de discipline van bijvoorbeeld een Mercadona supermarkt met een veel vlottere kassa-afwerking.
   Voor mij het enige voordeel van de Spar is dat ze vaak een slagerij hebben in de supermarkt, maar verder koop ik daar niks.

 2. Nu nog exclusief belgische en nederlanse producten…nada in Calpe, helaas, …waar blijft mijn Nutroma cuubje, mijne Kwatta choco,…? Sukses!

  1. Modutsketoch

   Als je naar Super Content gaat in Albir(Zit naast de MCDonalds) kun je gewoon al je Nederlandse produkten kopen.

 3. In El campello langs de nationale zit een Spar, en zolang ik in Spanje zit die Spar winkel daar al, ben er paar keer geweest maar was naar mijn mening toch wat te duur.

 4. Tsja, zo’n hele ombouw is niet gratis en zal dus uiteindelijk door de klant opgebracht moeten worden. Ik denk dus dat we hier niet blij mee moeten zijn.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken