Nieuw deel van het ‘Cami de Ronda’ kustwandelpad in Salou geopend

Nieuw deel van het 'Cami de Ronda' kustwandelpad in Salou geopend
Beeld: @TarragonaPort / twitter

Nieuw deel van het ‘Cami de Ronda’ kustwandelpad in Salou geopend

TARRAGONA – De mooie Cami de Ronda kustwandeling in de populaire kustplaats Salou aan de Costa Dorada is weer iets langer geworden. Om precies te zijn 1.250 meter langer met de uitbreiding richting de wijk Cap Salou, van de Raco de Salou naar de Talaia zone nabij de oorlogsbunkers met zes nieuwe uitkijkpunten over de Middellandse Zee.

De Cami de Ronda is een wandeltraject dat in de kustplaats Salou langs kleine stranden en baaien maar ook door de natuur gaat. Vroeger waren dit paden die gebruikt werden door vissers maar vandaag de dag is het een populaire wandelroute om even uit de drukte van de badplaats te ontsnappen. Het pad is in totaal is 6,5 kilometer lang maar op dit moment is het nog niet helemaal voltooid.

De Camino de Ronda bestaat in feite uit twee delen. Het eerste deel van het wandelpad loopt van het Monumento Els Pilons de Salou tot de Carrer dels Replanells voorbij het Playa Larga strand, een 2 km lange wandeling langs een mooi aangelegd pad over houten constructies dat soms hoog boven de zee langs een steile rotswand loopt. 

Het tweede deel loopt van de Carrer dels Replanells naar de Faro de Cap Salou vuurtoren. Het is een 4,5 km lang traject dat deels een mooi aangelegd pad volgt, en deels langs een natuurlijke weg loopt waar je goed moet uitkijken als je er gaat wandelen.

Het nu nieuw aangelegde stuk van de Camino de Ronda gaat van de zone Talaia, waar een bunker staat uit de Spaanse Burgeroorlog, tot aan de Raco de Salou voorbij de opgravingen tot aan het strand van La Pineda. De opgravingen zijn eigendom van Port de Tarragona en zij hebben de wandelpaden deels verbeterd waarbij ook zes uitzichtpunten zijn gemaakt met houten leuningen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.