Search
menu
Search

Eerste Japanse hotel van Catalonië geopend in de Pyreneeën

Eerste Japanse hotel van Catalonië geopend in de Pyreneeën
Beeld: @hoteljaponespuigpinos / facebook

Eerste Japanse hotel van Catalonië geopend in de Pyreneeën

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LLEIDA – In de provincie Lleida op de grens van de Pyreneeën is recent het eerste Japanse hotel van Catalonië geopend. Het Hotel Japonés Puigponós is te vinden in de gemeente Lladurs en werd ontworpen door Japanse en Spaanse architecten om als een fusie tussen beide culturen de luxe van een modern hotel in een eeuwenoud gebouw te bieden.

Slapen op een futon, ofwel matrassen op de grond met Japans beddengoed, in een van de kamers is op zich al een Japanse ervaring. Het hotel is eigendom van de Catalaanse Nuri Jou en de Japanse Tessin Sano. Het gebouw zelf is al 890 jaar familiebezit en werd in 1131 gebouwd. Na een jarenlange verbouwing en vertraging werd het eerste landelijk gelegen Japanse hotel in Catalonië geopend.

Er zijn acht kamers in Hotel Japonès Puigpinós die allemaal een eigen naam hebben zoals Haru (lente); Natsu (zomer); Aki (herfst); Mizu (water); Fuyu (winter); Tsuki (maan); Kaze (wind). Alle kamers hebben geen Westerse bedden met futons ofwel Japanse matrassen. 

Sommige kamers hebben ook Tatami wat een mat is die in Japan al eeuwen gebruikt wordt om (slechte) vloeren af te dekken. In alle kamers zijn ook Zori’s te vinden, de traditionele Japanse slippers. Het hotel heeft ook een restaurant (Kinoko) waar Japans gerechten met Catalaanse producten te nuttigen zijn. Er zijn daarnaast verschillende activiteiten te boeken en te doen en je kunt als gast ook getrakteerd worden op een japanse massage.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?