Eerste Japanse hotel van Catalonië geopend in de Pyreneeën

Eerste Japanse hotel van Catalonië geopend in de Pyreneeën
Beeld: @hoteljaponespuigpinos / facebook

Eerste Japanse hotel van Catalonië geopend in de Pyreneeën

LLEIDA – In de provincie Lleida op de grens van de Pyreneeën is recent het eerste Japanse hotel van Catalonië geopend. Het Hotel Japonés Puigponós is te vinden in de gemeente Lladurs en werd ontworpen door Japanse en Spaanse architecten om als een fusie tussen beide culturen de luxe van een modern hotel in een eeuwenoud gebouw te bieden.

Slapen op een futon, ofwel matrassen op de grond met Japans beddengoed, in een van de kamers is op zich al een Japanse ervaring. Het hotel is eigendom van de Catalaanse Nuri Jou en de Japanse Tessin Sano. Het gebouw zelf is al 890 jaar familiebezit en werd in 1131 gebouwd. Na een jarenlange verbouwing en vertraging werd het eerste landelijk gelegen Japanse hotel in Catalonië geopend.

Er zijn acht kamers in Hotel Japonès Puigpinós die allemaal een eigen naam hebben zoals Haru (lente); Natsu (zomer); Aki (herfst); Mizu (water); Fuyu (winter); Tsuki (maan); Kaze (wind). Alle kamers hebben geen Westerse bedden met futons ofwel Japanse matrassen. 

Sommige kamers hebben ook Tatami wat een mat is die in Japan al eeuwen gebruikt wordt om (slechte) vloeren af te dekken. In alle kamers zijn ook Zori’s te vinden, de traditionele Japanse slippers. Het hotel heeft ook een restaurant (Kinoko) waar Japans gerechten met Catalaanse producten te nuttigen zijn. Er zijn daarnaast verschillende activiteiten te boeken en te doen en je kunt als gast ook getrakteerd worden op een japanse massage.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.