skip to Main Content

100% financiering voor een huis in Spanje weer mogelijk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Spaanse banken bieden steeds vaker hypotheken aan op voorwaarden zoals die golden voor het uitbreken van de economische crisis. om zo de in beslaggenomen real estate ter waarde van miljarden euro’s kwijt te raken. Zo hopen ze de enorme aantallen in beslaggenomen woningen ter waarde van miljarden euro’s kwijt te raken.

Banco Santander, BBVA en Caja Madrid (nu onderdeel van Bankia), Spanje’s drie grootste banken wat activa betreft, bieden allemaal hypotheken voor in beslaggenomen woningen aan met 100% financiering en voor termijnen tot 40 jaar.

Santander biedt zijn hypotheken aan via het bedrijf Altamira, opgericht om onroerend goed te verkopen dat overgenomen is van projectontwikkelaars.

La Caixa, CAM en Bancaja, spaarbanken, bieden eveneens 100% financiering met hypotheken voor termijnen van meer dan 30 tot 40 jaar.

Betalingsverplichtingen

Politici zoals Esperanza Aguirre, president van de deelstaat Madrid en lid van de Partido Popular, stellen voor om de Spaanse hypotheekwetgeving uit te breiden. Hiermee willen ze het aantal persoonlijke claims van banken op goederen van hypotheeknemers die niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen, verminderen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend