skip to Main Content
Dolfijnen en walvis zwemmen samen voor de kust van Barcelona (video)

Dolfijnen en walvis zwemmen samen voor de kust van Barcelona (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Het gebeurt bijna nooit maar de Asociación Edmaktub is er in geslaagd om enkele dolfijnen én een walvis al zwemmend voor de kust van de provincie Barcelona op te nemen. Op de videobeelden is te zien hoe de dolfijnen vóór de 24 meter lange walvis zwemmen en deze begeleiden in zijn/haar tocht. Deze videobeelden werden dankzij een drone enkele kilometers voor de Catalaanse kust, tussen de steden Vilanova i la Geltrú en Barcelona opgenomen.

Twee weken geleden wist dezelfde Edmaktub iedereen al te verbazen door met behulp van een drone opgenomen videobeelden te delen van een gewone vinvis walvis en haar baby walvis die ook voor de kust van Garraf, provincie Barcelona, zwommen. Dit keer is het hen gelukt om op video een 24 meter lange walvis op te nemen die vergezeld werd door enkele dolfijnen. Dit is een beeld wat je niet al te vaak zult zien aangezien het wel eens voor zal komen maar bijna altijd in open zee en dus vaak niet zichtbaar.

Volgens de Asociacion Edmaktub gaat het om een walvis die zij al eerder hadden gefilmd maar deze keer dus niet vergezeld werd door andere walvissen maar door 2 meter lange dolfijnen. Afgelopen weekend werden er ook al dolfijnen gespot in de haven van de stad Tarragona langs de Costa Dorada.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Van maart tot mei passeren walvissen en vinvissen daar omdat bepaalde plaatsen daar rijk zijn aan eten voor hun. Hierdoor kan je die periode regelmatig walvissen, vinvissen en dolfijnen spotten. Wie wil kan een dagje mee hun boot op voor het spotten van walvissen, dit hebben we verleden maand ook gedaan. Het is een unieke ervaring!

  2. Zelfde reactie als Jacob. Zeer vertederend deze dieren samen te zien zwemmen. Mooie video en heel duidelijk.

  3. Prachtige opnames maar niet wetende of het normaal is dat deze dieren zo dicht bij land komen en dan ook nog begeleid worden door Dolfijnen. Ik kan alleen maar hopen dat het goed gaat met deze dieren.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken