skip to Main Content
Drogisterij Kruidvat komt naar Spanje maar… (UPDATE)
123RF

Drogisterij Kruidvat komt naar Spanje maar… (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Drogisterij Kruidvat komt naar Spanje maar…

123RF

GIRONA – De Nederlandse drogisterij Kruidvat komt deze zomer naar Spanje om een winkel te openen. Dat wil zeggen, een pop-up store ofwel een tijdelijke winkel waarmee ze de Nederlandse toeristen in de badplaats Palamos aan de Costa Brava willen verrassen. Kruidvat geeft aan dat het om een eenmalige actie zal gaan en dat er voorlopig geen plannen zijn om winkels te openen in Spanje.

Het is nog niet bekend waar de tijdelijke Spaanse Kruidvat moet komen en wanneer precies maar men weet in het AD wel te melden dat het om een pop-up winkel gaat in de Catalaanse kustplaats Palamos aan de Costa Brava en dat dit begin augustus moet gaan gebeuren als reclamestunt voor de Nederlandse toeristen in de omgeving van Palamos.

Het idee werd geboren toen men erover nadacht hoe het zou zijn als Kruidvat de Nederlandse toeristen op hun vakantieadressen zou gaan opzoeken. Het moet een ludieke actie worden van Kruidvat en moet door de klanten in Spanje niet gezien worden als een eerste stap naar de opening van winkels in dat land, in navolging van bijvoorbeeld de HEMA en Zeeman.

Kruidvat is echter wel naar het zuiden van Europa aan het uitbreiden nadat de drogisterijketen vier winkels opende in het noorden van Frankrijk, o.a. in Lille en Sin-le-Noble. Een uitbreiding in de rest van Frankrijk en wie weet later ook naar Spanje is niet uitgesloten.

Drogisterijen zoals Kruidvat zijn in Spanje en Frankrijk niet bekend en er is een groot gat tussen de supermarkt en de apotheek, aldus een woordvoerder van Kruidvat. In Spanje heeft men wel de Clarel winkels, de oude Schlecker formule. In Frankrijk is ook gebleken dat de Fransen geen probleem hebben met de uitspraak van de naam van de winkel.

Kruidvat heeft inmiddels zo’n 1.000 winkels in Nederland en 200 vestigingen in België terwijl er nu ook 4 winkels zijn in Frankrijk en binnenkort dus 1 tijdelijke pop-up store in Spanje.

Woon jij in Spanje en zou jij het leuk vinden als er bij jou een Kruidvat geopend zou worden? Of zeg je dat het niet nodig is?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 24 reacties
 1. Zou grandioos zijn als ze hier ook de online service zouden hanteren. Moet nu bestellen in Nederland, naar mijn dochter laten sturen en dan naar hier laten sturen. Behoorlijk prijzig.

 2. Zo blij woon sedert 5 jaar op 4 km van Palamos zal zeker mijn voorraad indoen met het vliegtuig is het niet altijd mogelijk veel mee te nemen
  Spijtig dat het niet vroeger kan veel meer Belgen komen in juli

 3. Het is idd moeilijk om in Spanje ( ik woon in Andalusie) winkels met dit soort formules te vinden. Kruidvat heeft een aantal produkten die ik graag mee terug neem naar Spanje als ik in NL ben geweest….dus wat mij betreft, graag zelfs!

 4. Kwam vroeger toen ik nog in Nederland woonde meerdere malen per week bij het Kruidvat, zou leuk zijn als deze ook winkels gaat openen in Spanje, woon zelf nu in Formentera del Segura en helaas sturen ze nog niets op naar Spanje

 5. Ik woon zelf in Calonge 5 minuten van Palamos vandaan en zou heel leuk vinden als er een Kruidvat winkel voor altijd zou vestigen.

 6. Heel graag een Kruidvat omgeving torrevieja Orihuela Costa zou prachtig zijn dit missen we hier nog wel , dus hoe sneller hoe liever

 7. Zou inderdaad top zijn en dan regio Murcia. Wij nemen ook spullen mee terug naar Spanje van het Kruidvat. Wat in het vat zit verzuurd niet toch. Wie weet is dit een eerste stap.

 8. Zou fijn zijn als er een Kruitvat rondom Benidorm komt. Als ik in Nederland ben, neem ik veel spullen mee terug. En een winkel als Kruitvat hebben we in Spanje niet. Hoop dat die in de toekomst komt.

 9. Gun ons ook een pleziertje Leo. Persoonlijk denk ik dat er omgeving Lloret, Blanes Malgrat meer Nederlanders wonen dan in Palamos. In die omgeving zijn wel meer campings, maar Het Kruidvat is niet specifiek voor campinggangers lijkt mij. Al met al van harte welkom.

  1. Meeste Nederlanders wonen rond Albir en Alfaz, dat is 100% een feit, dat er ook Nederlanders elders wonen is ook een feit maar toch in een veel lager aantal.

 10. Ohhh wat zou dat fijn zijn in Tenerife Sur zou t zeer gewaardeerd worden!!! Vooral toeristen zullen hier blij van worden!

  1. Kwam vroeger toen ik nog in Nederland woonde meerdere malen per week bij het Kruidvat, zou leuk zijn als deze ook winkels gaat openen in Spanje, de zogenaamde tijdelijke is te ver weg helaas. En de meeste Nederlanders wonen nog altijd aan de Costa Blanca.

   1. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat het Kruidvat (Spaans: kroeíbat) alleen investeert voor de NL toeristen.
    Die nemen op vakantie toch al die olies, crèmes, tampons en dropveters mee in de koffer ?
    Ik durf te wedden dat dezelfde artikelen bij Kruidvat Spanje nog duurder zullen zijn dan in NL.
    Vraag: zijn de Nederlanders die permanent in Spanje resideren dan nog steeds niet gewend aan de uitstekende en goedkopere Spaanse douche-gels, champoo’s en verdere cosmetica, als ook de goedkopere wasmiddelen en schoonmaakmiddelen ?
    Nee, als Kruidvat investeert in Spanje dan moeten ze dat vooral doen voor de lokale bevolking, zonder aan het seizoen te zijn gebonden en met een uitgesproken concept en aanbod van een voor Spanjaarden geschikt assortiment.
    Winkelruimtes zijn er overal zat te huur in Spanje….

    1. Winkel ruimtes in Spanje zijn ongelovelijk duur met een minimale huur van 5000 euro per maand, enkel door dit alleen redden de meeste nieuwe winkels het nooit. De uitgaven zijn immers groter dan de eventuele inkomsten, toch proberen velen het wel om naderhand in de diepe schulden te eindigen.

     1. Dat klopt Leo, de huren zijn (veel) te duur voor wat en waar het is.
      De meeste nieuwe huurders hebben geen gedegen ondernemers-plan en te weinig financiële ruggengraat, en hebben vooral NIET van te voren hun concurrenten bestudeerd.
      En als je dan ook niet weet hoe je moet onderhandelen met leveranciers, vergeet het dan maar….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken