Search
menu
Search

Podemos leider en vriendin kopen dure villa nabij Madrid en dat is problematisch

Oeps ... foto ontbreekt!

Podemos leider en vriendin kopen dure villa nabij Madrid en dat is problematisch

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Podemos partijleider Pablo Iglesias heeft samen met zijn zwangere vriendin en tevens de nummer twee van de paars gekleurde partij een dure woning gekocht buiten de stad Madrid. Het “exclusieve” nieuws hierover werd geplaatst door de krant OK Diario, een medium welke erom bekend staat fel tegen de Podemos partij te zijn. Later is gebleken dat dit nieuws “te koop” werd aangeboden aan verschillende kranten die vanwege privacy redenen hier niet over schreven.

Pablo Iglesias en Irene Montero verwachten een tweeling en besloten vanuit het centrum van Madrid te verhuizen naar een redelijk dure maar rustige buitenwijk van de Spaanse hoofdstad dichtbij het Parque Natural de la Cuenca Media del Guadarrama.

Het nieuws dat twee van de belangrijkste partijleden en zelfs oprichter van Podemos, een politieke partij die eigenlijk anders wil zijn dan de andere partijen, ging naar de publicatie in OK Diario als een lopend vuurtje rond. Volgens de krant El Confidencial is het nieuws hierover echter niet zo exclusief als OK Diario de lezers laat denken aangezien het bericht inclusief foto’s verkocht werd door een nieuwsagentschap voor 15.000 euro. Geen enkele andere krant was bereid voor dit nieuws te betalen totdat de categorie Look (roddelpers) van OK Diario het nieuws wel plaatste.

Dankzij deze berichtgeving werd er meer dan 35.000 melding overgedaan op Twitter en ook andere sociale netwerken. OK Diario publiceerde het bericht op de gebruikelijke wijze om Podemos en hun twee belangrijkste politici in een kwaad daglicht te stellen.

Woning

Hoe dan ook, de woning in kwestie is verkocht voor 600.000 euro wat betaald wordt door de toekomstige ouders met een hypotheek van 540.000 euro en een looptijd van 30 jaar a 1.600 euro per maand. De rest van het geld is eigen inbreng. Volgens het stel heeft de grote tuin en de rust terwijl het niet te ver is van Madrid de doorslag gegeven voor de dure koop van het luxe chalet van 268 m2 gelegen op een terrein van 2.352 m2.

Brief

Onder de omstandigheden waarbij Iglesias en Montero gefotografeerd werden in de tuin van de woning of in het nieuwe huis zelf en zelfs als het paar naar de dokter ging voor een gynaecologisch onderzoek van de zwangere Irene, heeft het tweetal een open brief geschreven.

Daarin klagen zij dat zij als eerlijk werkende en hypotheek betalende politici meteen het doelwit zijn van aanvallen van diverse media en op internet terwijl ze alleen maar een betere leefomgeving voor de komende tweeling willen zien.

Zo vindt het tweetal dat politici die over de scheef gaan en fraude plegen of zich schuldig maken aan corruptie of dankzij verkeerd beleid geld verkwanselen aangepakt moeten worden maar niet politici die volgens de regels besluiten een hypotheek te nemen om een woning te kopen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?