skip to Main Content
Podemos leider en vriendin kopen dure villa nabij Madrid en dat is problematisch
El Confidencial

Podemos leider en vriendin kopen dure villa nabij Madrid en dat is problematisch

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Podemos leider en vriendin kopen duur huis Madrid

El Confidencial

MADRID – Podemos partijleider Pablo Iglesias heeft samen met zijn zwangere vriendin en tevens de nummer twee van de paars gekleurde partij een dure woning gekocht buiten de stad Madrid. Het “exclusieve” nieuws hierover werd geplaatst door de krant OK Diario, een medium welke erom bekend staat fel tegen de Podemos partij te zijn. Later is gebleken dat dit nieuws “te koop” werd aangeboden aan verschillende kranten die vanwege privacy redenen hier niet over schreven.

Pablo Iglesias en Irene Montero verwachten een tweeling en besloten vanuit het centrum van Madrid te verhuizen naar een redelijk dure maar rustige buitenwijk van de Spaanse hoofdstad dichtbij het Parque Natural de la Cuenca Media del Guadarrama.

Het nieuws dat twee van de belangrijkste partijleden en zelfs oprichter van Podemos, een politieke partij die eigenlijk anders wil zijn dan de andere partijen, ging naar de publicatie in OK Diario als een lopend vuurtje rond. Volgens de krant El Confidencial is het nieuws hierover echter niet zo exclusief als OK Diario de lezers laat denken aangezien het bericht inclusief foto’s verkocht werd door een nieuwsagentschap voor 15.000 euro. Geen enkele andere krant was bereid voor dit nieuws te betalen totdat de categorie Look (roddelpers) van OK Diario het nieuws wel plaatste.

Dankzij deze berichtgeving werd er meer dan 35.000 melding overgedaan op Twitter en ook andere sociale netwerken. OK Diario publiceerde het bericht op de gebruikelijke wijze om Podemos en hun twee belangrijkste politici in een kwaad daglicht te stellen.

Woning

Hoe dan ook, de woning in kwestie is verkocht voor 600.000 euro wat betaald wordt door de toekomstige ouders met een hypotheek van 540.000 euro en een looptijd van 30 jaar a 1.600 euro per maand. De rest van het geld is eigen inbreng. Volgens het stel heeft de grote tuin en de rust terwijl het niet te ver is van Madrid de doorslag gegeven voor de dure koop van het luxe chalet van 268 m2 gelegen op een terrein van 2.352 m2.

Brief

Onder de omstandigheden waarbij Iglesias en Montero gefotografeerd werden in de tuin van de woning of in het nieuwe huis zelf en zelfs als het paar naar de dokter ging voor een gynaecologisch onderzoek van de zwangere Irene, heeft het tweetal een open brief geschreven.

Daarin klagen zij dat zij als eerlijk werkende en hypotheek betalende politici meteen het doelwit zijn van aanvallen van diverse media en op internet terwijl ze alleen maar een betere leefomgeving voor de komende tweeling willen zien.

Zo vindt het tweetal dat politici die over de scheef gaan en fraude plegen of zich schuldig maken aan corruptie of dankzij verkeerd beleid geld verkwanselen aangepakt moeten worden maar niet politici die volgens de regels besluiten een hypotheek te nemen om een woning te kopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 21 reacties
 1. Een ieder heeft het recht en zijn keuze om iets te kopen waar dan ook. De anti Podemos krant wil er een slaatje uit slaan als zijnde breaknews.

  1. Podemos is ook de enige partij die goed afgestudeerde mensen heeft die meerdere talen spreken, in plaats van valse documenten en diplomas. Als ik corrupt was geweest zou ik Podemos ook haten want die trekken zolangzamerhand best wel veel waarheden bovenwater. Nu hebben we een president die zo af en toe hele rare dingen zegt en als je hem vraagt om in het Engels te praten komt er een kinderlijk domme opmerking uit, en dat moet dan een land regeren 🙁

 2. Had ik nog niet gelezen Fran Carlos…
  Maar inderdaad, ik ben zeker geen Wilders fan, maar hier heeft hij wel zijn gelijk gekregen die hij al veel eerder had moeten krijgen.
  Dus nu kan ventje Pechtold ook weer gaan bibberen….die man had toch al eeuwen geleden lekker de politiek moeten verlaten.
  Ja ja, het gaat niet meer over dit artikel….maar het toont wel aan dat er overal wat aan de hand is en echt niet alleen in Spanje, zo toch weer een linkje kunnen leggen naar dit artikel hahahaha

  1. Jawel Evert , dat heet witwassen, onder de noemer versneld aflossen. Ongeveer 9.900 euro per maand. Daarboven is de bank verplicht het te melden.

 3. Nochtans eenvoudig he: zet je jezelf in the picture, (bvb politici, filmsterren, topsporters,…) hou er dan rekening mee dat men vroeg of laat positieve of negatieve kritiek over zich heen krijgt. Daar heeft men dan zelf voor gekozen. De meesten zullen wel een “oliefantenvel” hebben om er mee om te gaan

 4. Het is geen redelijk dure wijk maar gewoon een dure wijk!!
  Dit is typisch gedrag voor linkse en links georienteerde partijbonzen. Het gewone volk in een woningwet woninkje maar zelf in een soort paleis.

 5. Mee eens wat Leo zegt. Er blijven altijd mensen bestaan, die op alle manieren en momenten zich negatief uiten. Vaak geboren uit het feit dat velen jaloers zijn op de ander. Helaas geen medicijn voor te krijgen. Slijt ook niet. Beste is dit soort mensen te mijden zowel persoonlijk als ook op schrift.

 6. Eerlijke en hardwerkende politici??
  Bestaan die dan?
  Als ze bestaan dan is het op zeker een bedreigde soort en dan is het logisch dat mensen daar foto´s van willen maken toch?

  Het is nu eenmaal zo, dat als je graag in de spotlights staan wilt, dat je ook zaken terug gaat zien in de kranten die prive zijn, wil je dat niet, dan moet je geen openbare functie bekleden en een dik salaris opstrijken.

   1. Ja, Vlaming, ik moet nog ff wat werk verzetten ook zo af en toe hahahaha.
    De zomervakantie is dichterbij dan ik zou willen, maar dan gaat ook echt even het gas eraf voor een flink aantal weken.

    Hoest met de gezondheid?

  1. Ze hebben gewoon een huis gekocht op een manier zoals iedereen dat doet, maar helaas heb je in Spanje veel haters die alles proberen om je in kwaad daglicht te zetten. Zelf op TV vooral bij Telecinco is het heel gewoon iedereen met de meest vreselijke woorden de grond in te boren, dus kinderen die kijken leren dat onbeschofte gedrag ook. Zelf in de spiegel kijken is er niet meer bij tegenwoordig en Spanje gaat kwa waardigheid keihard achteruit.

   1. Zou dat alleen in Spanje zo zijn Leo? Gewoon een open vraag hoor.
    Tegenwoordig met internet en alles, staan mensen nu eenmaal snel overal met de kop erop en weten mensen alles van je. Dat is in Nederland echt niet alles, als daar Linda de Mol 2 huizen voor haar kinderen koopt van 1 miljoen per stuk, staan ook de kranten er van vol….die gegevens van die huizen kan je zo vinden op de kadaster websites etc.

    Dat die man van Podemos zich genoodzaakt voelt er iets openbaar over te zeggen, is zijn goed recht, maar hij kan als openbaar figuur en zijn vrouw ook, toch weten en verwachten dat zoiets direct bekend is….dat is (helaas) nu eenmaal iets dat bij het bekend zijn hoort. Politicus, sporter, acteurs, die maken dat allemaal mee, hij is echt geen uitzondering.

    Dat hij hem netjes betaald heeft, net als ¨gewone¨ mensen lijkt me heel normaal hahahaha…..deed ie dat niet netjes, dan was het pas echt nieuws denk ik zo.

    1. Schijnbaar heb je toch al het nieuws niet gevolgd, het gaat mij er niet om of een publiek figuur een huis koopt het gaat mij erom dat iedereen tegenwoordig om niets aan de schandpaal gebonden wordt, en dat heeft echt niet alleen te maken met het internet maar met de huidige mentaliteit. Ik ziet liever iemand aan de schandpaal die dat ook daadwerkelijk verdiend, helaas leven we in een omgekeerde wereld dus zet iemand die eigenlijk zelf de schandpaal verdiend iemand die dat niet verdiend aan de schandpaal, snappen we dat nog? Nah ik dus niet meer. Voor 2007 was alles een heel stuk leuker in Spanje want met de komst van de crisis is er een knop om gegaan in de mentaliteit die niet meer positief te noemen valt. En ik vergelijk niet bij de buren maar enkel in eigen huis Spanje dus.

     1. Heeft U wel eens van de meest miezerige braaksel opwekkende politicus van NL gehoord: Arrogando Peggol Penthouse? Van de partij DDR66? Nou, dan heb ik genoeg gezegd. Vandaag heeft Geert Wilders in het showproces tegen hem door DDR66 rechters een grote overwinning behaald. Dat is goed nieuws! Echt fantastisch, dat de kromstaat NL hier zo’n nederlaag lijdt.

     2. Ik volg veel maar niet alles Leo….soms heb zelfs ik het ook te druk om dat te doen.

      Maar je hebt wel gelijk….de afgelopen jaren, zeker sinds de crisis is men minder verdraagzaam geworden, dat merk ik overal. Op de scholen, in de sociale contacten etc. helaas is dat zo….maar deels merk en hoor ik dat ook wel in andere landen moet ik zeggen.

      De mens in het algemeen is minder vriendelijk en verdraagzaam geworden zo lijkt het wel….en dat is jammer en zeer onnodig, uiteindelijk moeten we het met elkaar doen volgens mij, want alleen krijgt niemand iets gedaan.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken