skip to Main Content
Ryanair verandert online check-in tijdsduur van vier naar twee dagen
123RF

Ryanair verandert online check-in tijdsduur van vier naar twee dagen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ryanair check-in tijdsduur van 4 naar 2 dagen

123RF

MADRID – Ryanair is vaak (maar niet altijd) een van de goedkoopste vliegmaatschappijen op de populaire vliegbestemmingen naar Spanje (en vice versa) en binnen Europa met als voordeel dat er ook op de kleinere vliegvelden gevlogen wordt. Over het algemeen zijn de tickets goedkoop maar het is tegenwoordig bijna onmogelijk om zonder extra bij te betalen aan boord te gaan. Dit keer heeft Ryanair het beleid wat betreft het online inchecken met de helft ingekort.

Vanaf komende 13 juni kunnen passagiers pas 48 uur ofwel 2 dagen van te voren hun boardingpass uitprinten. Tot nu toe had men daar vier dagen de tijd voor, dus kon men vier dagen voor vertrek reeds de boardingpassen uitprinten wat dus ideaal was voor een lang weekend. Vanaf 13 juni is dat nog maar twee dagen of 48 uur voor vertrek mogelijk.

Vanaf half juni wordt dat dus gehalveerd waardoor de kans aanwezig is dat men tijdens een verblijf moet zoeken naar een printer om een boardingpass uit te printen. De andere manier is gebruikmaken van de Ryanair service op een vliegveld wat uiteraard een meerprijs heeft.

Vermijden

Deze vernieuwde en verkorte inchecktijd voor de boardingpassen kan vermeden worden door gebruik te maken van de Ryanair app, overigens iets wat nu al steeds meer gedaan wordt en over het algemeen ook goed, snel en veilig werkt. Daarnaast is het zo dat als je betaalt voor een stoel de check in tijd ook langer wordt tot 60 dagen voor vertrek.

Prijs

Mocht je dus geen gebruik maken van de Ryanair app met daarop de boardingpassen en je schaft geen bepaalde stoel voor tenminste 3 euro extra aan, dan is de enige manier het laten uitprinten van de boardingpass op het vliegveld waar Ryanair 20 euro voor rekent.

Ryanair voorwaarden

Hieronder het deel van de Ryanair tekst wat betreft het uitprinten van de boardingpass, deze voorwaarden zijn HIER te vinden.

6.2 Alle passagiers moeten online inchecken op www.ryanair.com/ en hun boardingkaart afdrukken, behalve als zij gebruik maken van een mobiele boardingkaart (u moet voldoen aan de criteria voor het gebruik hiervan, klik hier voor de voorwaarden).

Online inchecken opent 60 dagen voor elke geplande vertrektijd van de vlucht voor klanten die een toegewezen stoel willen kopen. Klanten die tussen 4 dagen en 2 uur voor de geboekte vlucht online inchecken kunnen zonder kosten een stoel laten toewijzen. Elke boardingkaart moet afgedrukt worden op een enkel A4-blad of u kunt deze vinden op de Ryanair app op de mobiele telefoon. Klanten die niet binnen de hierboven genoemde tijden online inchecken zullen een luchthaven inchecktarief in rekening gebracht worden zoals vermeld staat in onze Geconsolideerde Toeslagen Tabel. Klanten die geen boardingkaart (papier of mobiel) op de luchthaven kunnen laten zien zullen een bedrag in rekening worden gebracht voor het opnieuw afdrukken van een boardingkaart zoals vermeld staat in onze Geconsolideerde Toeslagen Tabel.

6.3 Indien u geen geldige boardingkaart (papier of mobiel) bij de veiligheidsdienst in de luchthaven of bij de boarding gate kunt tonen en er is nog voldoende tijd om een nieuwe boardingkaart te verkrijgen, zullen wij u een heruitgavetoeslag in rekening brengen volgens het tarief vermeld in de Geconsolideerde Toeslagen Tabel. Alle klanten die vertrekken vanuit Marokkaanse luchthavens moeten hun papieren boardingkaart bij de check-in faciliteiten van de lokale luchthaven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Het uitprinten is niet nodig, de app downloaden óók niet! Ik doe het altijd zo (werkt perfect): Ik gebruik mijn I-pad, gewoon inloggen in je account (eventjes aanmaken als je die niet hebt), de incheck on-line doen (kan al langer dan 2 dagen tevoren), dan maak ik een screenshot van de instapkaart en die staat dan meteen in je foto’s opgeslagen. MET de I-pad ga ik dan door de security met de instapkaart/screenshot daarop, scannen bij de security gaat gewoon zonder problemen en scannen bij de uiteindelijke instapcheck gaat ook probleemloos. Simpel. Ik vlieg zo’n 10 x per jaar met Ryanair, alleen zeurders hebben problemen, het is gewoon wat het is…

 2. Zeer degelijk geschreven artikel. Vergelijken met andere maatschappijen mag maar hoeft niet! Redactie is bij mijn weten geen consumentenorganisatie. Goed en helder geschreven.

 3. Om volledig te zijn, geef je ook best aan hoe lang deze periode is bij andere maatschappijen. Dit is zoals steeds pure stemmingmakerij. Ik vlieg steeds met de goedkoopste maatschappij. Soms is dit Ryanair maar dikwijls is dit ook een andere maatschappij. Over de service van Ryanair heb ik echter geen klachten, integendeel. Snelle boarding, steeds op tijd en in hun nieuwe vliegtuigen veruit de meeste beenruimte.

 4. Ik heb verleden jaar in Alicante bij de terugvlucht 50 € moeten betalen voor het uitprinten
  aan de balie van Ryanair. Het was dat of de vlucht missen. Vanaf nu vlieg ik vanuit Antwerpen met Tui. Alles bij elkaar gerekend goedkoper.

 5. In de aanhef van dit artikel staat duidelijk dat je dus 2 dagen de tijd hebt om je boardingpassen uit te printen.
  Waarom dan even verderop deze tekst:
  Mocht je dus geen gebruik maken van de Ryanair app met daarop de boardingpassen en je schaft geen bepaalde stoel voor tenminste 3 euro extra aan, dan is de enige manier het laten uitprinten van de boardingpass op het vliegveld waar Ryanair 20 euro voor rekent.
  Dit is dus je reinste stemmingmakerij en volkomen tegenstrijdig aan elkaar. Slechte beurt redactie!!

  1. Heeft niets met stemmingmakerij te maken maar met de realiteit. Was 4 dagen, is nu 2 dagen, wil je dan toch 4 dagen of meer dan moet dat via de smartphone app gaan of bijbetalen op het vliegveld of een stoel aanschaffen voor tenminste 3 euro. Wat is daar fout aan. Tot nu toe was het 4 dagen wat dus verlaagd is naar 2 dagen waar met name de mensen die een weekendje weggingen (wat in Spanje veel gebeurd) dus benadeeld worden.

 6. @Gemma: Het was wel degelijk meer dan 2 dagen, want kon voor een lang weekend inderdaad heen- en terugreis thuis alvast regelen.

  @Herman: Bij Transavia is de inchecktijd maar een dag of max. 30 uur, dus wat is hier nu precies zo klantonvriendelijk aan…??

  Maar met zo’n app incl. digitale boardingcards werkt echt prima, hoor!

  1. Het sfeertje dat eromheen hangt … als je niet voor een stoel betaalt meteen een berichtje dat je niet naast je mede-reiziger zit. Of dat je nu in het midden zit. Ze hebben gewoon de verkeerde toon.

 7. RyanAir is inmiddels wel het minst klantvriendelijk bedrijf ter wereld als je het mij vraagt. En zeker niet goedkoop (meer). Het zal het karakter van de CEO wel zijn dat uutgestraald wordt. Ik heb de laatste reis met ze gemaakt. Dan maar Transavia.

 8. Logisch
  Wil je “kosteloos” een stoel toegewezen krijgen dan kan dat pas nadat Ryanair weet wat er nog over is aan niet gekochte stoelen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken