Spanje’s grootste muzikale rampen op het Eurovisiesongfestival

Spanje’s grootste muzikale rampen op het Eurovisiesongfestival
Beeld: 123rf

MADRID – Spanje heeft het geluk om als groot land (Big Five) altijd mee te kunnen doen met het Eurovisiesongfestival maar dat wil niet zeggen dat ze altijd even succesvol zijn. Voor Spanje is het goed nieuws dat ze automatisch meedoen want als het land met voorrondes om een plaats zou moeten strijden, dan zou het er vaak niet zo rooskleurig uitzien voor de Spaanse deelname.

Spanje doet al 58 jaar mee met het Europese muziekfestival. In 2017 wist Manel Navarro met “Do it for your lover” niet verder te komen dan de 26e plaats met slechts 5 punten, wat als een ramp gezien kan worden (mede vanwege een foute ‘gallo’ noot). In 2018 deed het verliefde stel Amaia Romero en Alfred García het met hun lied “Tu canción” iets beter door met 61 punten op de 23e plaats te eindigen. In 2019 moet Miki Núñez met zijn swingende zomer kraker “La venda” voor het gewenste succes te zorgen, al weten we dat pas zaterdagavond.

Laten we hopen voor Spanje dat Miki niet volgend jaar op de onderstaande lijst van grootste muzikale rampen tijdens het Eurovisiesongfestival staat.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Feiten over Spanje’s deelname Eurovisiesongfestival[/su_note]

1961

In 1961 kwam Conchita Bautista met het lied “Estando contigo” niet verder  dan de 9e plaats met opnieuw 0 punten, een gelijkspel met drie andere landen.

1962

Tijdens het derde jaar dat Spanje meedeed met het Eurovisiesongfestival wist zanger Victor Balaguer met het lied “Llámame” in Luxemburg niet verder te komen dan de 13e plaats (van de 16) met 0 punten.

1983

In dit jaar wist Spanje opnieuw 0 punten te verdienen in München met het lied “Quien maneja mi barca” gezongen door Remedios Amaya. Ze haalde de laatste plaats.

1999

Dat jaar werd het Eurovisiesongfestival gehouden in Kroatië en deed Spanje mee met Lydia Rodríguez en het lied “No quiero escuchar” waarmee ze de laatste plaats haalde.

2005

Het damestrio Son de Sol wist met het lied “Brujeria” niet de jury en andere landen te overhalen om veel punten te geven want ze eindigden met 28 punten op plaats 21 (van de 24).

2006

In 2006 deden de dames van Las Ketchup mee met het lied “Bloody Mary” waarmee ze slechts 18 punten kregen en op de 21e plaats van de 24 eindigden. Enkele jaren later wist Las Ketchup toch een hit te scoren met het pakkende “Aserejé” ofwel The Ketchup Song (isaythehiphophiphop…..)

2009

Dat jaar deed Soraya Arnelas mee met het disco-achtige lied “La noche no es para mí”. Het klonk leuk maar niet goed genoeg want ze eindigde voorlaatste op de 23e plaats.

2011

Lucía Pérez mocht in 2011 meedoen met “Que me quiten lo bailao”wat in het Engels “They can’t take the fun away from me” is en ze met 50 punten eindigde op de 23e plaats, van de 25.

2013

In dit jaar kreeg de zangeres Raquel del Rosario van El Sueño de Morfeo slechts 8 punten omdat er tijdens het optreden van alles fout ging omdat ze te nerveus was.

2017

“Do it for your lover” van de jonge zanger Manel Navarra wist in de 2017 editie niet het beoogde resultaat te behalen wat men verwacht had. Manel zong enkele valse noten en daar werd hij door de landen jury op afgerekend door hem slechts 0 punten te geven. Gelukkig kreeg Manel nog 5 punten van het publiek maar kwam hij toch niet verder dan de laatste plaats.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Fred

Nou dit songfestival is bagger slecht wat een troep aan nummers zeg, ook mochten er niet meer dan 5 op het podium waardoor vele nummers niet konden brengen wat het moest brengen. Muziek is een combinatie van zingen en show en nu hebben ze eigenlijk het show gedeelte vermoord waarschijnlijk omdat ze bang waren dat er ongewenst volk op het podium kwam. Geen goed woord voor over.

M.D.

En wat dachten jullie van het liedje Borrequito.

Mirjam

Songfestival
Volgens mij zijn jullie Julio Iglesias vergeten…
In 1970 werd hij 4e.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.