Andere wandel/sport tijdvakken in Spaanse dorpen met -10.000 inwoners

Andere wandel/sport tijdvakken in Spaanse dorpen met -10.000 inwoners
Beeld: Freepik

Andere wandel/sport tijdvakken in Spaanse dorpen met -10.000 inwoners

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tijdens de de-escalatiefase zijn er veel versoepelingen en luisteren de Spaanse regering en het Ministerie van Volksgezondheid naar de aanbevelingen van de autonome regio regeringen. Dat betekent dat sommige eerder genomen maatregelen aangepast kunnen worden naarmate er meer versoepelingen bij komen in Fase 1, 2 en 3. Een van de maatregelen die voor grote delen van Spanje en voor veel inwoners gaat veranderen zijn de tijdvakken voor het wandelen en sporten.

Sinds zaterdag 2 mei mogen de inwoners van Spanje op gezette tijden naar buiten om te wandelen, fietsen en sporten. Maar naarmate het de-escalatieplan steeds verder komt in de vier fasen, komen er meer ‘vrijheden’ en versoepelingen waardoor de tijdvakken (franjas horarias) soms geen zin meer hebben of simpelweg niet logisch zijn.

Daarom komen er deze week (het is nog niet bekend vanaf wanneer) wijzigingen wat betreft de verschillende tijdvakken waarin de verschillende leeftijdsgroepen naar buiten mogen om te wandelen, fietsen en sporten. De nieuwe situatie zal gelden voor dorpen met meer dan 10.000 inwoners, dat is twee keer meer dan de huidige regel voor dorpen tot 5.000 inwoners.

KLIK HIER om te kijken hoeveel inwoners jouw dorp/stad heeft door de naam van jouw gemeente in te vullen.

Vanaf een nog nader te noemen datum (dat gebeurt door middel van een publicatie in de BOE staatscourant) mogen de inwoners in dorpen waar minder dan 10.000 mensen wonen tussen 6 uur en 23 uur naar buiten, ongeacht de leeftijdsgroep maar wel altijd met inachtname van de social distance van 2 meter.

Tot nu geldt de volgende regel:

  • 6-10 en 20-23 uur: wandelen, fietsen en sporten voor personen van 14 tot 70 jaar.
  • 10-12 en 19-20 uur: wandelen, fietsen en sporten voor 70-plussers en personen met een beperkte mobiliteit of personen die hulp nodig hebben. 70-plussers mogen met een begeleider met een leeftijd tussen 14-70 jaar naar buiten.
  • 12-19 uur: kinderen tot 14 jaar onder begeleiding van één volwassene.

Deze versoepelingen gelden voor die provincies en gezondheidsdistricten die zich in Fase 0 en 1 bevinden. In Fase 2 (die in principe op 25 mei moet beginnen) en die sinds deze maandag al is ingegaan op de Canarische Eilanden El Hierro, La Gomera en las Graciosa en het Balearen eiland Formentera gelden andere regels.

Zoals vermeld in de staatscourant BOE SND/414/2020 die op zaterdag 16 mei werd gepubliceerd, is bij Capítulo II / Artículo 7 te lezen dat in Fase 2 personen tot 70 jaar de hele dag tussen 6 en 23 uur naar buiten mogen BEHALVE op de tijdstippen 10-12 uur en 19-20 uur. Deze tijdvakken blijven gereserveerd voor personen van 70 jaar en ouder en personen met een beperkte mobiliteit of personen die hulp nodig hebben.

De tijdvakken voor de 70-plussers blijven in Fase 2 dus ongewijzigd maar de tijdvakken voor de personen tussen 14 en 70 jaar en de jongeren onder 14 jaar worden in fase 2 gewijzigd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.