Heropleving internationaal toerisme mogelijk vanaf eind juni in Spanje (UPDATE)

Heropleving internationaal toerisme vanaf eind juni in Spanje
Beeld: Moncloa.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Minister José Luis Ábalos van het Ministerie van Transport heeft in een televisieprogramma op maandag laten weten dat hij er vertrouwen in heeft dat er eind juni een heropleving zal plaatsvinden wat betreft het internationaal toerisme. Dat wil zeggen dat op het moment dat het vier fasen de-escalatieproces in Fase 3 eindigt en de inwoners van Spanje weer overal in het land mogen reizen, ook het buitenlands toerisme weer op gang komt, tenminste in de meeste gebieden, aldus Ábalos.

UPDATE: De Spaanse premier heeft op zaterdag 23 mei bevestigd dat het vanaf juli weer mogelijk is om naar Spanje te reizen voor o.a. vakanties of om naar de vakantiewoning te gaan. De grenscontroles worden in juli opgeheven en zowel de inwoners van Spanje als de buitenlanders kunnen dan weer binnen en naar Spanje reizen.

Het is een min-of-meer bevestiging van een politicus waar veel mensen binnen en buiten Spanje op wachten. Velen gingen er al vanuit dat het internationale verkeer en het toerisme eind juni of begin juli weer op gang zouden komen maar een officiële bevestiging kwam er nooit omdat de regering voorzichtig is met het geven van data en tijdslimieten.

Maar het klinkt ook logisch want op dit moment mag men zich in Spanje alleen verplaatsen binnen de eigen provincie of gezondheidsdistrict en mag men daar niet buiten komen (tenzij voor bepaalde gegronde redenen). Het zou dus niet logisch en onterecht zijn als het internationale verkeer weer op gang zou komen voordat de inwoners van Spanje zich weer overal vrij mogen verplaatsen, aldus de minister in ‘Los desayunos de TVE’. 

Zoals het er nu naar uitziet eindigd Fase 3 van het de-escalatieproces ergens rond 22 juni waarna de inwoners van Spanje zich vrij door heel Spanje mogen bewegen. Er zou een vertraging kunnen plaatsvinden in die regio’s, gebieden of provincies die nu nog niet in Fase 1 zitten en zich vanwege de gezondheidscrisis nog in Fase 0 bevinden zoals Barcelona, Madrid en delen van Castilië en León. 

De minister zegt ook dat er gekeken wordt naar een eerdere opening van de Spaanse eilanden omdat deze zich in een uitstekende medische en geografische positie bevinden op dit moment. We hebben het dan over de Canarische Eilanden en de Balearen die wellicht eerder dan het Spaanse vasteland al buitenlanders mogen ontvangen. Hier is echter nog niets over bevestigd.

Grenzen

Italië heeft op zaterdag aangekondigd de grenzen voor alle EU-burgers op 3 juni te openen waardoor het internationale toerisme weer op gang kan komen maar in Spanje, Frankrijk en andere EU-landen is men nog niet zo ver. 

In Spanje heeft men op dinsdag 12 mei nog besloten de grenzen voor EU-burgers en inwoners van de Schengenlanden tot 24 mei gesloten te houden. Dat is tevens de datum dat de huidige noodtoestand zou moeten eindigen. De grenzen zijn tot 15 juni gesloten voor de reizigers die vanuit landen komen die buiten de EU vallen. 

Op dit moment komen toeristen en vakantiewoning-eigenaren het land niet in, tenzij je o.a. de Spaanse nationaliteit hebt of officieel als Spaanse resident staat ingeschreven. Meer informatie daarover lees je HIER (en gaan we niet nogmaals hier herhalen).

Sinds vrijdag 15 mei moet eenieder die Spanje binnenkomt vanuit het buitenland verplicht 14 dagen in quarantaine maar dat geldt ook alleen tijdens de noodtoestand (dus voorlopig niet meer na 24 mei). Meer informatie daarover lees je HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.