Transavia zet alle vliegtuigen tot 3 juni aan de grond

Transavia zet alle vliegtuigen tot 3 juni aan de grond
Beeld: Transvaia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Transavia heeft afgelopen week op de eigen website bekend gemaakt dat alle vliegtuigen tot tenminste 3 juni aan de grond blijven staan en dat er dus niet naar en vanuit Nederland gevlogen zal worden naar en vanuit o.a. Spanje. Deze periode heeft de Nederlandse luchtvaartmaatschappij verlengd vanwege de voortdurende maatregelen in Nederland en andere bestemmingen.

Transavia heeft sinds 23 maart alle vliegtuigen aan de grond staan en heeft daarna in het begin enkele repatriëringsvluchten uitgevoerd. In eerste instantie zouden de vliegtuigen niet vliegen tot 15 april maar dat werd al snel verlengd tot 28 mei. Nu komt daar de nieuwe verlenging bij tot tenminste 3 juni en wie weet of dit daarna nogmaals verlengd wordt (houd daar rekening mee bij het boeken van vluchten). 

Als een vlucht wordt geannuleerd, krijgt men een voucher om een nieuwe vlucht te boeken. De hoofdboeker ontvangt hierover binnen 2 weken een e-mail. Is de heenvlucht voor 4 juni en een terugvlucht daarna, dan wordt de hele boeking geannuleerd. 

Omboeken

Transavia schrijft op haar website het volgende: We denken graag met je mee als je je reis wilt uitstellen. Heb je een vlucht geboekt die vertrekt in de periode van 4 juni t/m 30 september ? Dan kun je je vlucht (naar dezelfde bestemming) zonder wijzigingskosten verplaatsen naar uiterlijk 31 maart 2021. Is je nieuwe ticket duurder dan je oorspronkelijke ticket, dan betaal je wel het prijsverschil tussen deze tickets. Is je terugreis na 30 september, dan betaal je daarvoor de normale wijzigingskosten.

Vouchers

Als een vlucht is geannuleerd, krijg je van Transavia een e-mail. Hierin staat dat je een voucher ontvangt ter waarde van het volledige bedrag van je boeking. We hebben hiervoor gekozen omdat dit een heel uitzonderlijke situatie is, waarin we ontzettend veel vluchten hebben geannuleerd. Met deze voucher kun je op een later moment een nieuwe vlucht bij ons boeken naar een bestemming naar keuze.

Enkele vragen en antwoorden

Mijn vlucht valt in de geannuleerde periode, kan ik mijn ticket nog omboeken naar een andere datum?

Nee, als je vlucht geannuleerd is, ontvang je van ons een voucher. Daarmee kun je zelf via de website een nieuw ticket boeken. Omboeken van je ticket naar een andere datum is helaas niet mogelijk.

Mijn vlucht valt in de periode waarin alle vluchten zijn geannuleerd, maar ik heb nog geen bericht ontvangen. Hoe kan dit?

Wij annuleren je vlucht voor je, je hoeft dit niet zelf te doen. Het doorvoeren van alle annuleringen is veel werk. We doen er alles aan om passagiers zo snel mogelijk te informeren.

Heeft jouw vlucht een vertrekdatum tussen 28 mei en 4 juni? Dan ontvang je binnenkort de annuleringsbevestiging van ons. We vragen je dus om even af te wachten. Heb je eind mei nog geen e-mail van ons ontvangen, neem dan contact op met ons Service Center.

Meer informatie via de website van Transavia.

Ryanair

Ryanair heeft op 12 mei aangekondigd waarschijnlijk pas weer vanaf juli weer te gaan vliegen naar en vanuit Spanje. Ook in het geval van Ryanair kunnen er net zoals bij Transavia nog wijzigingen plaatsvinden.

LEESTIP: Ryanair verwacht vanaf juli weer te vliegen naar en vanuit Spanje

KLM

De KLM is op 4 mei begonnen met het uitvoeren van dagelijkse vluchten naar diverse Europese vliegvelden waaronder ook Madrid en Barcelona. Het is dus weer mogelijk voor Nederlanders die zich in Spanje bevinden naar Amsterdam-Schiphol te vliegen vanuit Nederland naar Spanje. Altijd met een verplicht mondkapje die niet door de KLM worden verstrekt.

Sinds maandag 4 mei vliegt KLM eenmaal per dag vanaf Amsterdam-Schiphol naar Barcelona-El Prat en Madrid-Barajas in Spanje. De vluchten worden uitgevoerd met Embraer 175 toestellen die normaal gesproken als ‘cityhoppers’ op korte Europese vluchten worden gebruikt. KLM heeft 17 vliegtuigen van dit type waarin plaats is voor maximaal 88 passagiers.

LEESTIP: KLM en dagelijkse vluchten naar en vanuit Madrid en Barcelona

Zoals we op de website van KLM kunnen zien vertrekken de vluchten vanaf Schiphol naar Barcelona elke dag om 9:00 uur met aankomst in Spanje om 11:10 uur. De vlucht naar Amsterdam vertrekt vanuit Barcelona om 11:55 uur met aankomst op Schiphol om 14:10 uur.

De vluchten van Schiphol naar Madrid-Barajas vertrekken ook elke dag om 9:00 uur en komen in de Spaanse hoofdstad aan om 11:30 uur. De vlucht van Madrid naar Schiphol vertrekt om 12:10 uur met aankomst in Amsterdam om 14:35 uur.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.