skip to Main Content

Nieuw grootschalig protest in Spanje op 19J

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De beweging 15M die zijn naam ontleend aan de eerste dag van protest 15 mei, organiseert een nieuw omvangrijk protest op zondag 19 juni, nu al 19J genoemd. ‘Een Europa voor de burgers en niet voor de markten’, is de slogan die de collectieve mars zal begeleiden van komende zondag tegen de economische maatregelen voorgesteld door de Europese Unie.

‘Wij zijn de verontwaardigden, de anoniemen, degenen zonder stem. Wij houden ons stil maar luisteren en observeren’, aldus begint de tekst van het platform 15M. Het platform roept iedereen op om zondag deel te nemen. ‘We roepen op tot een vreedzame bezetting van de openbare pleinen en de oprichting van ontmoetingscentra om te debatteren en reflexeren’, aldus staat te lezen op de website.

Volgens het platform betekent het nieuwe pakket aan maatregelen om de economische crisis te bestrijden van de 17 landen van de Europese Unie een nieuwe aanval tegen het welzijn en de soevereiniteit van de burgers.

Buiten Spanje

De grootste menigte wordt zondagmorgen verwacht in Madrid, hoewel er al in meerdere steden veel belangstelling voor het initiatief bestaat. In andere steden, zoals Barcelona, Valencia en Bilbao, zullen de ‘verontwaardigden’ pas ’s middags de straat op gaan. Ook buiten Spanje worden demonstraties verwacht, zoals in New York, Buenos Aires, Praag en Berlijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend