skip to Main Content
Guardia Civil hond Ajax krijgt onderscheiding en bezoekje bij Koning vanwege bomvondst

Guardia Civil hond Ajax krijgt onderscheiding en bezoekje bij Koning vanwege bomvondst

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Don Juan Carlos, de Koning van Spanje, ontvangt dinsdag de Guardia Civil hond Ajax die eerder ook al een ere onderscheiding wist te ontvangen. De reden hiervoor is het feit dat deze heldhaftige hond in 2009 op het eiland Mallorca een ETA bom wist te ontdekken onder een geparkeerde auto. Buiten Ajax ontvangt Juan Carlos ook de agenten die samen met de hond een bloedbad in Palmanova wisten te voorkomen.

Het komt niet vaak voor maar het is wel terecht, hond Ajax mag bij de Koning van Spanje op bezoek komen vanwege zijn werk op het eiland Mallorca. Dankzij zijn goede neus wisten de agenten een bloedbad te voorkomen toen in 2009 er een bom werd gevonden onder een geparkeerde auto in Palmanova.

Ajax is inmiddels een van de bekendste politiehonden van Europa geworden nadat hij ook al een lintje en onderscheiding kreeg in Groot Brittannië, mede vanwege het feit dat mocht de bom zijn afgegaan er ook zeker Britse toeristen het slachtoffer zouden zijn geweest.

De vondst van de autobom door Ajax en zijn team gebeurde daags na de dodelijke aanslag op het Guardia Civil gebouw in Palmanova waarbij twee agenten het leven lieten. Het was de laatste explosieve actie van de Basische terreurorganisatie ETA die sindsdien niets meer van zich heeft laten horen. In een zoekactie in Palmanova wist Ajax een  explosief te lokaliseren ini een auto die zo was geparkeerd dat wanneer deze bom was afgegaan er een waar bloedbad zou hebben plaatsgevonden op Mallorca – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken