skip to Main Content
Wie kopen eigenlijk huizen van meer dan een half miljoen euro in Spanje?

Wie kopen eigenlijk huizen van meer dan een half miljoen euro in Spanje?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Niet zolang geleden maakte de Spaanse regering bekend dat kopers van woningen in Spanje voor meer dan 500.000 euro een gratis verblijfsvergunning zouden krijgen. In eerste instantie werd bekend gemaakt dat dit al zou gelden voor woningen vanaf 160.000 euro maar de regering maakte daar dus een half miljoen euro van. De vraag is nu echter, wie koper er eigenlijk woningen voor zoveel geld in Spanje.

Het antwoord weet iedereen waarschijnlijk al, de Russen, Chinezen en Latijns Amerikanen. Met name de Russen kopen veel tegenwoordig en met name langs de Middellandse Zee kust. Daarbuiten kopen ook rijkere Latijns Amerikanen en Chinezen woningen in Spanje voor meer dan een half miljoen maar meer in of rondom de grotere steden van Spanje met name Barcelona en Madrid.

Maar over hoeveel mensen gaat het dan eigenlijk? Welnu, volgens de laatste gegevens van de notarissenbond werden er in 2012 544.554 woningen verkocht waarvan slechts 12.016 een verkoopprijs hadden van meer dan 500.000 euro, dat is nog geen 2,2% van het totaal.  Daarvan waren er slechts 2.366 buitenlanders die geen verblijfsvergunning hadden in Spanje, met andere woorden een op de vijf huizen voor meer dan een half miljoen gaat naar iemand van buiten de EU zonder verblijfsvergunning.

Het merendeel van deze luxe woningen die door buitenlanders werden gekocht werden aangeschaft door Russen die dat deden of om te wonen of voor vakantiedoeleinden. De Latijns Amerikanen die hun woningen kochten deden dit met name rondom of in de steden Madrid, Barcelona en Valencia. Een groeiende markt is echter de rijke chinezen die steeds meer naar Spanje komen om woningen te kopen, ook zij kopen in de nabijheid van steden aangezien veel van hen voor zaken woningen kopen in Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken