skip to Main Content
Hondenstranden aan de Costa del Sol mogen niet meer

Hondenstranden aan de Costa del Sol mogen niet meer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

strand6MÁLAGA – De hondeneigenaren van de Costa del Sol die graag met hun geliefde huisdier naar een van de speciale stranden gingen om te genieten van de zee en het strand, zullen dat niet meer kunnen doen deze zomer. De Junta de Andalucia heeft de gemeentes Casares, Málaga, Rincon en Fuengirola een memo gestuurd om hen er aan te herinneren dat stranden voor honden volgens de huidige wet verboden zijn.

In totaal hebben 14 gemeentes langs de Costa del Sol dezelfde memo ontvangen van de regionale regering waarin zij erop gewezen worden dat stranden voor honden illegaal zijn volgens de huidige regels en wetten. De stranden die speciaal beschikbaar waren gesteld door de gemeentes Málaga, Rincon en Casares moeten deze nu opdoeken.

Het enige hondenstrand wat eventueel gered kan worden is die tussen Málaga en Rincon de la Victoria vanwege het feit dat dit stuk strand niet geregistreerd staat als strand voor personen. De nieuwe regels maken het echter wel moeilijker om andere stranden te vinden die geschikt zijn voor mens en dier.

Andere gemeentes, waaronder Casares die als eerste een speciaal strand voor honden had opengesteld, zullen hun stranden voorlopig moeten sluiten vanwege de regelgeving – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken