Catalonië vanaf vrijdag 19 juni in de nieuwe normaliteit

Catalonië vanaf vrijdag 19 juni in de nieuwe normaliteit
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Nog geen dag nadat op donderdag Barcelona en Lerida als enige overgebleven gezondheidsdistricten in Catalonië naar fase 3 zijn overgeschakeld, heeft men aangekondigd dat vanaf vrijdag 19 juni middernacht de autonome regio in het noordoosten van Spanje het de-escalatieproces voortijdig beëindigd om in de ‘nueva normalidad’ terecht te komen.

Op donderdag 18 juni zijn de districten Barcelona (bestaande uit de districten Barcelona, Metropolitana Sud en Metropolitana Nord) en Lerida van fase 2 naar fase 3 overgeschakeld waardoor alle districten in Catalonië, te weten Alt Pirineu y Aran, Terres de l’Ebre en Camp de Tarragona, Gerona, Cataluña Central, Barcelona en Lerida zich vanaf donderdag in fase 3 bevinden van het de-escalatieproces.

Maar dat is voor de Catalaanse autoriteiten niet genoeg en net zoals andere autonome regio’s zoals Cantabrië, Baskenland en Galicië (reeds op 15 juni) beëindigd de autonome regio Catalonië het de-escalatieproces voortijdig om in de nieuwe normaliteit terecht te komen.

Dat is vreemd te noemen want dat betekent dat Barcelona en Lerida slechts 24 uur in fase 3 zijn geweest voordat deze districten samen met de overige districten overschakelen naar de ‘nueva normalidad’. 

Dat gebeurt op vrijdag 19 juni 00:00 uur terwijl heel Spanje op zondag 21 juni 00:00 uur, dus slechts 2 dagen later, al zal overschakelen naar de nieuwe normaliteit na de beëindiging van het de-escalatieproces én de noodtoestand.

LEESTIP: Overzicht post-corona maatregelen na de noodtoestand in Spanje

Maatregelen

Maar de nieuwe normaliteit is een periode die in catalonië gekenmerkt gaat met diverse maatregelen die net zoals in de rest van Spanje vanaf 21 juni ook zullen gelden zoals:

  • Social Distance van 1,5 meter
  • Social Distance van tenminste 2,5 m2 rondom personen in bars, restaurants, winkels, strand. etc.
  • Mondkapjes in openbaar vervoer verplicht
  • Mondkapjes in eigen auto verplicht wanneer er inzittenden zijn die niet in een woning wonen
  • Mondkapjes op straat, openbare ruimtes en gesloten ruimten verplicht wanneer de 1,5 meter niet haalbaar is
  • Samenkomen met meerdere personen is toegestaan maar met 1,5 meter afstand
  • Toegang tot stranden, parken, natuurgebieden etc. kunnen gelimiteerd worden
  • Bars en restaurants tot 25 juni binnen 50% en buiten op terras 75% capaciteit. Vanaf 26 juni geen restricties meer behalve de 1,5 meter afstand verplichting
  • Kinderspeelplaatsen en parken weer open maar met 1,5 meter afstande en verplicht mondkapje voor kinderen vanaf 6 jaar en begeleiders.
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.