De corona-cijfers van de afgelopen 14 dagen in de provincie Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
De corona-cijfers van de afgelopen 14 dagen in de provincie Alicante
Beeld: 123rf

ALICANTE – In principe wilden we hier niet meer over schrijven want ondanks dat er nog steeds nieuwe positief op COVID-19 geteste personen bijkomen en er ook nog steeds mensen overlijden met of als gevolg van het coronavirus in Spanje, zijn de cijfers erg onduidelijk geworden de laatste weken. Maar we krijgen nu de grenzen komende zondag 21 juni weer opengaan toch nog veel vragen van lezers die met name de situatie in de autonome regio Valencia en de provincie Alicante willen weten.

Daarom toch even een kort overzicht zoals de regionale krant dit meldt over de afgelopen 14 dagen. Ondanks dat het lage cijfers zijn en deze niet te vergelijken zijn met de cijfers van enkele weken geleden herinneren de autoriteiten iedereen eraan dat men alert moet zijn, zich aan de regels moet houden om te voorkomen dat er weer nieuwe besmettingen bijkomen en al het harde werk de afgelopen weken/maanden voor niets is geweest. Het coronavirus is niet verdwenen en iedereen heeft nog steeds kans om besmet te raken.

In de 141 gemeenten in de provincie Alicante hebben de autoriteiten de afgelopen 14 dagen in slechts 13 gemeenten te maken gehad met besmettingsgevallen. Het gaat om de stad Alicante met 4 gevallen, Elche, Alcoy, El Campello en Orihuela met elk 2 gevallen en Benidorm, Callosa d’en Sarrià, Sant Joan d’Alacant, Crevillent, Torrevieja, Novelda, Elda en Petrer met elk 1 geval.

Kijken we even buiten de provincie Alicante dan zien we andere cijfers zoals in Gandia en Elda met elk 3 gevallen, Xátiva-Ontinyent met 4 gevallen, Vinarós met 5 gevallen, La Ribera met 7 gevallen, La Plana met 8 gevallen, 9 in Valencia (La Fe) en 10 gevallen in Arnau de Villabova Llíria. In Castellón zijn er de afgelopen 14 dagen 14 gevallen geregistreerd, 16 in Requena en in de twee ziekenhuizen in Valencia (Hospital General en Doctor Peset) in totaal 64 gevallen.

Gedurende de noodtoestand en ce corona-crisis zijn er in de Comunidad Valencia 11.421 personen positief op COVID-19 getest en zijn er 1.332 personen om het leven gekomen.

In totaal zijn er volgens het Ministerie van Volksgezondheid tot op de dag van vandaag in Spanje 244.683 personen positief op COVID-19 getest en zijn er in totaal 27.136 mensen om het leven gekomen met of als gevolg van het coronavirus. Maar met name deze sterftecijfers kloppen niet helemaal en worden op dit moment gecontroleerd waardoor de laatste week er niet of nauwelijks corona-doden bij zijn gekomen. Er zijn in totaal ook 124.732 personen opgenomen geweest in ziekenhuizen waarvan er 11.630 patiënten naar de intensive care moesten gaan.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.