Search
menu
Search

Prefab huis voor minder dan 50.000 euro via AliExpress kopen: goed of slecht idee?

Prefab huis voor minder dan 50.000 euro via ALiExpress kopen: goed of slecht idee?
Beeld: AliExpress

Prefab huis voor minder dan 50.000 euro via AliExpress kopen: goed of slecht idee?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aanbod van prefab huizen en tiny houses is steeds groter aan het worden en naast de reguliere aanbieders in Spanje is het ook mogelijk om deze kleine geprefabriceerde woningen online te kopen via bijvoorbeeld het bekende AliExpress. Maar als je al eens iets via deze Chinese online winkel iets hebt gekocht weet je dat de levertijd nog wel eens erg lang kan zijn. Wij vragen ons dus af of het wel of geen goed idee is om dit prefab huis voor minder dan 50.000 euro bij AliExpress te bestellen?

Een prefab huis kopen om op een terrein in Spanje te plaatsen klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Niet alleen vanwege de lagere prijzen maar ook vanwege de snelheid van bouwen. Sommige prefab huizen kunnen binnen vier weken tijd klaar zijn. Daarbij gaat het wel om verschillende modellen want er zijn prefab huizen die kant-en-klaar en ready to use zijn maar er zijn er ook die je nog zelf als een bouwpakket in elkaar moet zetten.

In dit geval beschrijven we de prefab huis die voor minder dan 50.000 euro wordt aangeboden via het Chinese online warenhuis AliExpress. Volgens de website is de verkoopprijs tussen de 11.600 en 47.600 euro inclusief BTW/VAT (prijzen verschillen per taal/land). Daar moet je dan het vervoer/transport nog 2.149,24 euro bij optellen als je dit huis van China naar Spanje, Nederland of België laat vervoeren met een levering binnen twee maanden, aldus de website. 

Maar wat maakt dit prefab huis van AliExpress nou zo speciaal dat deze in veel kranten en op veel websites in Spanje wordt beschreven? Ten eerste omdat het een modern huis is met diverse modellen tussen de 33 en 86 vierkante meter woonruimte. Het is geen traditioneel huis maar een containerwoning, dus slechts 244 cm breed, tussen de 259 cm en 290 cm hoog en tussen de 590 cm en 1356 cm lang, afhankelijk van het model want er zijn vier modellen. Op de hoofdfoto is het duurste en grootste model met verdieping en dakterras te zien.

Deze AliExpress containerwoningen worden kant-en-klaar geleverd en zijn volgens de website makkelijk te verplaatsen en installeren. Houd daarbij rekening dat je in Spanje altijd aan de bouweisen moet voldoen, net zoals bij een normaal huis. De DFX containerwoning bestaat uit een woonkamer met keuken met een grote balkondeur, badkamer en een slaapkamer. De prefab containerwoning wordt gebouwd door het Chinese bedrijf Qingdao Director Integrated House Co.Ltd. Op DEZE website is het hele bouwproces met alle materiaalkeuzes te zien. Op de bedrijfswebsite zijn nog veel meer modellen te zien.

Maar de vraag blijft of het een goed of slecht idee is om bij AliExpress in China een prefab woning te bestellen. Daarbij kun je jezelf afvragen waarom je dat zou doen? Waarschijnlijk vanwege de prijs maar in Spanje zijn ook bedrijven die woningen voor 50.000 euro of minder aanbieden zoals we HIER beschrijven. Koop je in Spanje een prefab woning dan heb je garantie en kun je altijd terugvallen op het bouwbedrijf in geval van problemen. Daarnaast kun je de fabriek waar ze gebouwd worden bezoeken en persoonlijk met de verkopers praten. De keuze is aan jou!

  • huis1 1
  • huis2 1
  • huis3 1
  • huis 2
nirvana
Dit moderne prefab huis wordt in Alicante gemaakt voor slechts 44.000 euro (+video)
In Alicante is een bedrijf dat prefab huizen maakt van 31.000 tot 60.000 euro maar wij belichten het moderne Nirvana-model met twee slaapkamers, badkamer en keuken voor 44.000 euro (+video).
icoon2022www.spanjevandaag.com
pineca astrid
Goedkope prefab woningen in Spanje vanaf 9.375 euro
Prefab of geprefabriceerde huizen zijn helemaal in en ook in Spanje zijn veel soorten, modellen en afmetingen te vinden zoals deze prefab huizen in dit artikel die al vanaf 9.375 euro te koop zijn.
icoon2022www.spanjevandaag.com
pineca
Het Spaanse prefab-huis model HOLLAND kost nu 48 duizend euro
Heb je een stukje grond in Spanje en wil je daar goedkoop een eigen huis plaatsen, denk dan eens na over een stukje Nederland via het HOLLAND-model prefab-huis dat al voor 48 duizend euro van jou kan zijn.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?