skip to Main Content
Spanje wijst meer asielzoekers af dan de meeste Europese landen

Spanje wijst meer asielzoekers af dan de meeste Europese landen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

asielzoekers1aMADRID – Volgens het verslag uit 2016 van de Spaanse Commissie voor de Vluchtelingen zijn er in 2015 in Europa meer aanvragen voor asiel geweest maar door een aantal draconische maatregelen in een aantal Europese landen wordt het steeds moeilijker om asiel te krijgen.

In 2015 verdubbelde het aantal aanvragen voor asiel tot 1.321.600 en dat is een verdubbeling ten opzichte van 2014. Hiervan kregen er 300.000 daadwerkelijk asiel.

De verdeling van het aantal asielzoekers verliep onregelmatig, zo kreeg Duitsland het overgrote deel van de asielzoekers te verwerken terwijl in Spanje, ondanks de enorme stijging in het aantal asielzoekers, er slecht 15.000 te verwerken kreeg en dat is ongeveer 1 procent van het totaal.

De meeste asielzoekers in Spanje kwamen uit Syrië, Oekraïne en Palestina. Van de 3.200 afgewerkte aanvragen werden er 69 procent afgewezen, een aantal dat veel hoger ligt dan het Europees gemiddelde.

Daarnaast heeft Spanje beslist om geen aanvragen uit Oekraïne en Mali meer te behandelen omdat de gevechten in die twee landen ten einde liepen – (Roger Frans Lauryssen)

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken