skip to Main Content
Treinstation Sants in Barcelona ontruimd na valse bommelding

Treinstation Sants in Barcelona ontruimd na valse bommelding

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

sants1aBARCELONA – Zondagavond moest de politie in allerijl het belangrijkste en grootste treinstation van Barcelona ontruimen omdat er een verdachte koffer was gevonden. Men dacht meteen aan een bom waarna iedereen het station moest verlaten. Na onderzoek van de koffer bleek echter dat het om een vals alarm ging en een uur later was het treinstation weer open voor de reizigers.

De schrik zat er even goed in toen omstanders een koffer vonden die naast een trein afkomstig uit Parijs stond. Meteen werd de politie gewaarschuwd die overging tot een ontruiming van het treinstation. Er kwamen speciale eenheden van de Tedax (explosieven dienst) aan te pas die de koffer moesten onderzoeken waarna bleek dat er niets aan de hand was.

Gedurende een uur echter was er geen treinverkeer mogelijk en mocht niemand het station in of uit. Nadat men ontdekte dat het een vals alarm was kon het station weer open voor de reizigers en hervatten de treinen hun diensten.

De actie van de privé beveiliging van het treinstation en de agenten van de Mossos d’Esquadra vormen onderdeel van een procedure die men in acht moet nemen gedurende het niveau 4 terreuralarm waarin Spanje zich nu bevindt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken