skip to Main Content
Voorzitter Spaanse voetbalbond gearresteerd vanwege vermeende corruptie en fraude

Voorzitter Spaanse voetbalbond gearresteerd vanwege vermeende corruptie en fraude

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In Spanje is het geen onbekende, Ángel María Villar, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond RFEF. De 67-jarige Villar wordt er samen met zijn zoon van verdacht dat hij geld van de voetbalbond zou hebben gebruikt om zijn herverkiezing te financieren, een campagne die geleid werd door zijn zoon Gorka die dus tevens gearresteerd werd. Naast voorzitter in Spanje heeft Villar ook diverse andere belangrijke functies bij de FIFA en de UEFA en was hij zelfs kort de plaatsvervanger van Michel Platini die in 2015 werd geschorst.

Ángel María Villar is dinsdag samen met zijn zoon Gorka Villar en de vicevoorzitter economische zaken van de federatie Juan Padrón gearresteerd in een politieoperatie die de naam “Soule” heeft gekregen. Er wordt onderzoek gedaan naar valse administratie, verduistering, corruptie en vervalsing van documenten. Al met al genoeg redenen voor de rechter en de politie om Villar te arresteren om te voorkomen dat hij zal vluchten en eventueel bewijzen kan vernietigen.

Er werden op verschillende plaatsen zoals in het hoofdkantoor van de Federación Española de Fútbol in Las Rozas (Madrid), in kantoren in Ceuta, Melilla, Las Palmas, op Mallorca en in de Comunidad Valenciana huiszoekingen gedaan in een groots opgezette politieactie. De politie is reeds sinds 2016 met een onderzoek bezig naar de corruptie fraude praktijken van de voorzitter van de voetbalbond tijdens de jaren 2009, 2010, 2011 en 2012, de jaren dat Spanje ook Wereldkampioen en Europees kampioen werd.

Veel is er nu nog niet bekend gemaakt over de politieactie die werd uitgevoerd in opdracht van de rechter Santiago Pedraz. Villar is al 29 jaar de voorzitter van de Spaanse voetbalbond en er wordt al vaker gezegd dat hij corrupt is en veel fraude pleegt maar er waren nooit concrete bewijzen. Ook schijnt hij een autoritair persoon te zijn die de voetbalbond met ijzeren hand runt waarbij hij geen tegenspraak accepteert. Er waren al veel documentaires te zien en er werden al veel verhalen geschreven over Villar en zijn duistere zaakjes. Waarschijnlijk zal er nu veel meer boven water komen en is Spanje weer een nieuw corruptieschandaal rijker.

De arrestatie van Villar, die nog altijd een van UEFA’s vicepresidenten is, komt twee dagen voor een vergadering van de Spaanse voetbalbond. Hierin zou men onder andere het wedstrijdschema voor het komende voetbalseizoen gaan bespreken. Verwacht wordt dat vice voorzitter Joan Gaspart, ooit de voorzitter van FC Barcelona (en ook niet helemaal zuiver) de leiding van de Spaanse voetbalbond voorlopig zal overnemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Hopenlijk word Real Madrid nu ook eens goed aangepakt
  want die voorzitter heeft ook een hoop geld aan de federatie betaald
  die man zouden ze ook eigenlijk moeten arresteren
  eigenlijk moest Real madrid helemaal uit de Liga gegooid worden
  dan zou er eindelijk eens een schoon schip komen

 2. ah die mannen zullen nooit stoppen en zo vader zo zoon die samen met al die anderen in de pot graaien…..
  nu voor de rechter die dan zegt : nooit meer doen en ga nu maar naar huis…….of gaan we eerst samen iets eten…..de corruptie in Spanje, heel normaal hier
  en zo gaat het verhaaltje verder, eentje die nooit stopt

  1. De corruptie van voetbalbobo’s reikt wel iets verder dan alleen Spanje. Onderhand krijg je het idee dat als je geen corrupte fraudeur bent, je nooit aangesteld zult worden in dit wereldje. Het wordt tijd dat hier eens wereldwijd een gecoördineerd onderzoek naar komt, in plaats van die flutonderzoeken van de de UEFA of FIFA (wij van WC eend adviseren ……….. WC eend!).

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken