skip to Main Content
Britse pers waarschuwt voor terroristische aanslagen Spaanse costa’s door de “witte weduwe”
Daily Star

Britse pers waarschuwt voor terroristische aanslagen Spaanse costa’s door de “witte weduwe”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Britse pers schrijft over mogelijke aanslagen Spanje

Daily Star

MADRID – De Britse krant Daily Star heeft in een artikel gewaarschuwd voor terroristische aanslagen in de Spaanse kustplaatsen. De schrijvers van dat artikel basseren zich op gegevens van MI5, de Britse geheime dienst. In het artikel wordt gesproken van de “witte weduwe” die ogenschijnlijk 30 personen geronseld heeft die met bomvesten aanslagen zouden willen plegen aan de Spaanse kust.

De Britse kranten schrijven over mogelijke terroristische aanslagen die de zogenaamde witte weduwe (de pers spreekt van white widow), zoals Samantha Lewthwaite genoemd wordt, zou willen plegen door 30 personen bomvesten te laten dragen en doelwitten langs de Spaanse kust aan te vallen.

Het gaat volgens de Britse krant Daily Star echter niet alleen om Spaanse doelwitten maar ook om mogelijke aanvallen in Griekenland, Turkije en Cyprus of eigenlijk alle toeristische plaatsen waar Britse en Europese toeristen te vinden zijn. Daarbij wordt ook geschreven over aanslagen in Groot Brittannië zelf.

De informatie waar de Britse krant over schrijft is volgens hen afkomstig van documenten van MI5, de Britse geheime dienst. Deze weten weer van het bestaan van de mogelijke aanslagen af vanwege het ontcijferen van e-mails, telefoongesprekken en tekstberichten. Daarin wordt gesproken over een of meerdere “spectaculaire” aanslagen deze zomer.

De zogenaamde “White Widow” is de 34-jarige Britse Samantha Lewthwaite, moeder van vier kinderen, die inmiddels de meest gezochte vrouwelijke terrorist ter wereld is. Zij wordt als de verantwoordelijke gezien voor tientallen aanslagen in Afrika en het Midden Oosten. Samantha haat haar geboorteland en heeft haar manier van leven aangepast door het leven in het westen geheel af te zweren.

De witte weduwe heeft een heel leger aan vrouwen om haarzelf verzameld, vrouwen die tot alles in staat zijn en er geen moeite in hebben om hun leven te geven als Samantha dat zegt. Ze is omringd door bodyguards en vertrouwt bijna niemand.

Samantha heeft de bijnaam “white widow” gekregen nadat haar echtgenoot, de Jamaicaan Germaine Lindsay, zichzelf en 26 anderen doodde bij een aanslag in Londen op 7 juli 2005. Zij bleef als weduwe achter en aangezien zijn blank is werd de bijnaam witte weduwe verzonnen.

Officieel hebben de Britse autoriteiten het reisadvies voor Spanje en de andere landen niet aangepast vanwege het “dreigende gevaar”. Ook Spanje bevindt zich nog steeds in terreuralarm fase 4, de op een na hoogste. In Spanje is men, zeker na wat er vorig jaar is gebeurd op 17 augustus in Barcelona en de kustplaats Cambrils, op de hoede en wordt elke dreiging serieus genomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Laten we elkaar nou maar helpen. Allerlei mensen over een kam scheren als gelukzoekers of terroristen helpt toch niks!? We zijn een planeet en als we elkaar niet kunnen helpen zijn we er slecht aan toe. Al die haat brengt alleen maar negativiteit in de wereld. Samenwerking en delen brengt ons verder en betaalt zich vanzelf terug. Wie zal de mensen van de Lage Landen helpen wanneer ze over een paar decennia onderstromen door de stijgende zeespiegel? Denk verder dan je eigen neus en wees een goed mens. Dat werkt!

 2. De jihad komt naar u toe deze zomer. Want de onreine ongelovigen moeten dood, ALLEMAAL. Aldus de koran. Of dacht iemand nog dat islam vrede betekende.

 3. Ah ja, de Daily Star. Die schreef een paar jaar geleden nog over aardbevingen bij Telde (Gran Canaria) die een voorbode zouden zijn van een grote vulkaanuitbarsting.
  En een paar maanden geleden nog dat Teide op uitbarsten stond, rampspoed en ellende. Mét foto’s van Hawaii erbij notabene, waarbij voor het gemak niet werd vermeld dat die foto’s van Hawaii waren. Bepaald niet een kwaliteitskrant. En dan ook nog in komkommertijd. Fakenews om de krant te vullen, zoals de Daily Star dat doet. Geen waarde aan hechten, iedereen kalm blijven en lekker slapen.

 4. Wel bij de feiten inzake vluchtelingen blijven.
  Vandaag gelezen in het A.D dat een Spaanse rechter de Spaanse regering heeft verweten dat men afgelopen jaar te weinig vluchtelingen in Spanje heeft opgenomen. Dat was aanleiding voor een advocaat in Nederland die namens een organisatie die zich “haal ze veilig op”of zoiets noemt. Hij wil dat Nederland veroordeeld wil hebben met de Spaanse gerechtelijke uitspraak, omdat Nederland ook niet voldoet aan de aantallen, volgens de advocaat. Justitie laat weten dat men zich niet houd aan uitspraken van Spaanse rechters.
  Dus niet allemaal over elkaar heen vallen graag.

 5. Als ze dan zo’n hekel heeft aan haar geboorteland, rot dan lekker op naar een van die landen wat je wel zo leuk vindt!

 6. Ik geloof helemaal niks van dit verhaal en zeker niet als het van een inlichtingendienst komt van de grootste schurkenstast op deze planeet.

  1. Pfft, gelukkig maar, ik maakte me al zorgen. Die Fernando weet er natuurlijk alles van, en als hij zegt dat er niks van waar is, kunnen we weer rustig slapen. De grootste schurkenstast (?) van deze planeet? Blij dat we dat ook weer weten. Wat een onzin!!!

  2. Merkwaardig: Engeland de grootste schurkenstaat van deze planeet. Ik dacht dat Amerika van Trump dat was, oh nee: Rusland van Poetin, oh nee: Noord-Korea van dat punkkapsel, oh nee: Turkije van de moslim-Hitler, oh nee… alles kwestie van perspectief. Realiteit is wel, dat dank zij de nooit democratisch gekozen regering Sanchez (PSOE) Spanje dagelijks meer dan 1000 sympathisanten van de Witte Weduwe mag verwelkomen via de deugmensen van de hulporganisaties. Moedig voorwaarts, adviseer ik de Spanjaarden. Met dit Sanchezbeleid staan jullie voor de afgrond: nu nog slechts één stap naar voren.

   1. wat brabbel je hier allemaal? stop toch met altijd negatief te zijn over Spanje.
    en moest het toch zo zijn zet jij maar de eerste stap in die afgrond dan zijn we toch al van een trol af

   2. Helemaal mee eens. Het commentaar van Wally, die schijnt niet eens te beseffen dat Spanje sinds een paar weken, plotseling een ongekozen socialistische regering heeft die niet is geinteresseerd in verkiezingen. En dat deze regering de grenzen wijd open heeft gezet voor economische gelukzoekers uit Afrika, na een bezoekje van Soros aan Sanchez, in Madrid, vorige week. Angela Merkel schafft het niet zo gut mehr, nu heeft Spanje het ¨wir schaffen dass¨ (podemos) stokje over genomen.

    1. begrijp niet waarom velen op de site hier zelf geen politieker zijn
     het is namelijk nooit goed en daarom hoop ik dat die heren of dames niet in spanje wonen en indien dit toch zo moest zijn keer dan maar vlug terug naar jullie land want daar is alles veeeeeeel beter
     ja jan dat weet ook iedereen, er komen aanslagen waar en wanneer????
     en hopelijk niet in spanje, maar daar is niemand zeker van

  3. Fernando, Fernando toch. Naïviteit in deze tijd is werkelijk een gevaarlijke sport. Het is niet de vraag of er een aanslag komt, maar wanneer.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken