Burgemeester Barcelona onderzoekt tolheffing stad

Transit / Twitter
Beeld: Transit / Twitter

Burgemeester Barcelona onderzoekt tolheffing stad

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Terwijl de kersverse burgemeester in Madrid er alles aan heeft gedaan om Madrid Central van zijn voorgangster Manuela Carmena teniet te doen, heeft Brussel Spanje gewaarschuwd vanwege de milieuvervuiling in o.a. Madrid en Barcelona. Madrid Central is door de rechters weer op actief gezet en de nieuwe PP-burgemeester werd teruggefloten terwijl de herkozen burgemeester in Barcelona nadenkt over een speciale tolheffing.

Als het aan Ada Colau ligt moet Barcelona vanaf juli 2020 een speciale tol gaan heffen als men met de auto de Catalaanse stad wilt binnenrijden. Dat zei de burgemeester in een interview op de Catalaanse televisie TV3. De speciale tolheffeing zou vallen binnen het speciale mobiliteitsplan ‘Plan de Movilidad 2020-2024’. Die tol zal dan in principe alleen gelden voor de meest vervuilende auto’s.

Vanwege de druk vanuit Brussel zal men vanaf 1 januari 2020 restricties gaan hanteren wat betreft het betreden met de auto van de stad Barcelona. Het is nu nog niet duidelijk wat deze restricties precies inhouden maar dat zal ongetwijfeld in een later stadium bekend worden gemaakt. Er wordt niet gesproken over een ‘Barcelona Central’.

Vanaf 1 december 2017 kunnen automobilisten die geen speciale milieusticker (etiqueta ambiental) van de Spaanse verkeersdienst DGT hebben gekregen voor hun voertuig en dus oudere voertuigen hebben niet zomaar de stad binnenrijden op dagen dat er veel last is van luchtverontreiniging.

De nieuwe regel treedt in werking op die dagen dat vanwege de hoge verontreiniging er restricties plaatsvinden en alleen tussen 7 en 20 uur op doordeweekse dagen, iets dat tussen de 0 en 3 keer per jaar voor schijnt te komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.