Burgemeester Barcelona onderzoekt tolheffing stad

Transit / Twitter
Beeld: Transit / Twitter

BARCELONA – Terwijl de kersverse burgemeester in Madrid er alles aan heeft gedaan om Madrid Central van zijn voorgangster Manuela Carmena teniet te doen, heeft Brussel Spanje gewaarschuwd vanwege de milieuvervuiling in o.a. Madrid en Barcelona. Madrid Central is door de rechters weer op actief gezet en de nieuwe PP-burgemeester werd teruggefloten terwijl de herkozen burgemeester in Barcelona nadenkt over een speciale tolheffing.

Als het aan Ada Colau ligt moet Barcelona vanaf juli 2020 een speciale tol gaan heffen als men met de auto de Catalaanse stad wilt binnenrijden. Dat zei de burgemeester in een interview op de Catalaanse televisie TV3. De speciale tolheffeing zou vallen binnen het speciale mobiliteitsplan ‘Plan de Movilidad 2020-2024’. Die tol zal dan in principe alleen gelden voor de meest vervuilende auto’s.

Vanwege de druk vanuit Brussel zal men vanaf 1 januari 2020 restricties gaan hanteren wat betreft het betreden met de auto van de stad Barcelona. Het is nu nog niet duidelijk wat deze restricties precies inhouden maar dat zal ongetwijfeld in een later stadium bekend worden gemaakt. Er wordt niet gesproken over een ‘Barcelona Central’.

Vanaf 1 december 2017 kunnen automobilisten die geen speciale milieusticker (etiqueta ambiental) van de Spaanse verkeersdienst DGT hebben gekregen voor hun voertuig en dus oudere voertuigen hebben niet zomaar de stad binnenrijden op dagen dat er veel last is van luchtverontreiniging.

De nieuwe regel treedt in werking op die dagen dat vanwege de hoge verontreiniging er restricties plaatsvinden en alleen tussen 7 en 20 uur op doordeweekse dagen, iets dat tussen de 0 en 3 keer per jaar voor schijnt te komen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Dumont

Beste ikke, als het zo doorgaat zullen de toeristen inderdaad wegblijven; wens je in Barcelona misschien van die Chinese smogtoestanden waar iedereen met een lapje voor de mond loopt. Het gaat er gewoon om intensieve verkeersconcentraties te vermijden. Heb je een oude diesel die je niet wil verkopen : zet hem buiten de stad en reis verder met het openbaar vervoer dat, tussen haakjes, veel beter en uitgebreider is dan in Belgie.

Misschien leef je op een andere planeet maar iedereen is het nu toch ongeveer eens dat er IETS moet gebeuren met o.a. het verstikkend verkeer……

maclaren0@gmail.com

ik hoop bij deze dat er geen één toerist nog naar Barcelona gaat en geen rotte Euro meer ontvangt ze denken ten eerste dat ze het warm water hebben uitgevonden zowel in spanje en zeker in Brussel al dat milieu gedoe hangt van degen men ……… uit

Michel

Het zal u waarschijnlijk worst wezen met het milieu maar we hypothekeren wel de toekomst van de volgende generaties.

Koos

Ze jagen mensen weg in de toekomst, niet iedereen wil even snel een andere auto kopen dus deze mensen zullen de steden met tol en verboden gaan overslaan. Ik zelf hoop ook zelf nog minstens 10 jaar in mijn diesel te blijven rijden.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.