skip to Main Content
Britse en Duitse pers maken ruzie over wie aan strandje pikken doet langs de Costa del Sol

Britse en Duitse pers maken ruzie over wie aan strandje pikken doet langs de Costa del Sol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

strand9MÁLAGA – Zijn het de Britse of Duitse vakantiegangers die elke morgen weer de eerste lijn van de openbare stranden langs de Costa del Sol bezetten met parasols, stoelen en zelfs eigen ligstoelen. In een artikel op de website La Opinion de Málaga wordt gesproken over deze twee nationaliteiten maar de Spaanse toeristen zelf kunnen er ook aardig wat van en kunnen wel gezien worden als kampioenen strandje pikken.

Terwijl de Britse en Duitse pers hun ruzie aan het uitvechten zijn met diverse artikels over het wel en wee aan de Costa del Sol met als hoofdthema de vraag wie er nu eerst begint met het bezetten van stukken strand, hebben veel strandgemeentes het helemaal gehad met dezelfde problemen elke zomer weer. Daarom zijn er steden zoals Torrox, Algarrobo, Torre del Mar en Vélez Málaga die nieuwe regels hebben opgesteld wat het bezetten van stukken strand verbiedt en zelfs bekeurd. Of dit veel zal helpen is natuurlijk nog de vraag.

Terwijl de gemeentes daar mee bezig zijn schrijven de Britse kranten Daily Mail, The Telegraph en de Duitse krant Bild over de strandje-pik praktijken van hun burgers. De Duitse kranten zien de Britten als schuldige en uiteraard menen de Britse kranten dat het de Duitsers zijn die de boel verzieken.

De gemeente Torrox werd ook om een mening gevraagd en wilde eigenlijk niet zeggen wie de schuldigen zijn maar uiteindelijk menen zij dat het om de Duitsers gaat. De Duitse krant schrijft dan weer dat het toch echt de Britten zijn, een volk wat veel minder uitgeeft dan de Duitsers die op hun beurt minstens 23% meer euro’s besteden in Spanje tijdens hun vakantie. De Britse kranten wijzen de Duitsers er weer op dat het toch echt de Duitsers zijn die jarenlang elke ochtend super vroeg opstaan om strandbedjes te bezetten of plaatsen op het strand te reserveren.

Het in de vroege ochtenduren neerleggen van handdoeken op zonnebedjes en het neerzetten van stoelen en parasols op de beste plaats op het strand is niets nieuws en wordt eigenlijk al jaren gedaan, niet alleen door de Duitsers en Britten maar ook door de Spanjaarden.

Het bezetten van delen strand gebeurd overigens niet alleen aan de stranden van de Costa del Sol maar eigenlijk langs de hele toeristische kustlijn op het vaste land en op de Balearen en Canarische Eilanden. Naast stranden moeten ook vaak de bedjes bij de zwembaden in hotels er aan gelogen en worden ook deze al vroeg in de ochtend bezet door tientallen handdoeken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken