skip to Main Content
Politieke partij gemeente Barcelona wil verbod op paard en wagens na dood paard

Politieke partij gemeente Barcelona wil verbod op paard en wagens na dood paard

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

paard1BARCELONA – De politieke partij ERC wil een einde aan de toeristische paard en wagens in de Catalaanse hoofdstad. Afgelopen 13 augustus overleed een paard als gevolg van de hitte nadat deze met een zonnesteek neerviel op straat op de Montjuïc berg. Het paard moest ter plaatse worden afgemaakt vanwege de slechte gezondheid waarin het verkeerde

Het is weliswaar de eerste keer dat een paard overlijdt na een zonnesteek en de enorme hitte maar dit voorval zou zich makkelijk kunnen herhalen zolang er een toeristische service bestaat als die van paard en wagens. Andere steden zoals Málaga en Sevilla denken ook na over een verbod op het gebruik van paarden vanwege gezondheidsrisico’s voor de paarden.

Het asfalt in een Spaanse stad kan al gauw meer dan 50 graden worden in de zomermaanden en dat gaat via de poten van een paard zo het lichaam in waardoor een paard een zonnesteek kan krijgen en kan bezwijken aan de enorme hitte. Heeft het paard daarnaast niet genoeg te drinken of neemt de eigenaar niet genoeg tijd dat het paard kan drinken, dan ontstaat een dodelijke cocktail.

Het is eigenlijk verwonderlijk dat iets soortgelijks nog niet eerder is gebeurd, aldus een zegsman van de partij ERC. De politieke partij realiseert zich maar al te goed dat er veel mensen zijn die met paard en wagens hun dagelijkse brood verdienen maar dit mag niet ten koste gaan van een paardenleven. Als men in Catalonië het gebruik van circusdieren al heeft verboden en geen stierenvechten meer toelaat dan moeten ook de werkpaarden een betere bescherming krijgen.

Ook in de toeristensteden Málaga en Sevilla zijn er politieke partijen binnen de gemeentes die een verbod willen op de paard en wagens maar voorlopig is dat daar van de baan. Ongetwijfeld zal er in een later stadium nog over gediscussieerd gaan worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken