skip to Main Content
Grote vuurbal zichtbaar boven delen van Zuid Spanje (video)

Grote vuurbal zichtbaar boven delen van Zuid Spanje (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vuurbal2aSEVILLA – Afgelopen woensdag rond 6 uur ’s-Morgens konden diegene die vroeg wakker waren in delen van Zuidelijk Spanje een grote en zeer heldere vuurbal zien. Het tijdstip was niet echt het meest gunstige waardoor veel mensen dit natuurlijk verschijnsel niet hebben kunnen meemaken. Toch waren er inwoners van de provincies Toledo, Sevilla, Jaén en Granada die het geluk hebben gehad de vuurbal te zien.

Na enkele dagen van veel vallende sterren tijdens de meteorenregen Perseïden boven Spanje (en de rest van de wereld) was het nu tijd voor een fenomeen wat niet zo vaak voorkomt, een grote vuurbal. Het ging hier om puin van een komeet waarvan de naam niet bekend is wat met de atmosfeer botste en zo tot een vuurbal werd gevormd. Deze vuurbal of “bola de fuego” was het helderste te zien boven de provincie Jaén en wordt omschreven als een vuurbal bijna net zo helder als de volle maan.

De vuurbal vloog op zo’n 117 kilometer hoog boven de aarde waardoor deze makkelijk te zien was, mits je wakker was uiteraard. In juli vloog er ook al een vuurbal over het midden van Spanje welke beter zichtbaar was vanwege het tijdstip om 23:00 uur ’s-Avonds. Deze raasde toen met maar liefst 95.000 kilometer per uur door de atmosfeer – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken