skip to Main Content
Alle toeristische plaatsen en steden in staat van paraatheid na twee terroristische aanslagen in Spanje

Alle toeristische plaatsen en steden in staat van paraatheid na twee terroristische aanslagen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Gezien de terroristische aanslagen in Barcelona op de Ramblas en 120 kilometer ten zuiden in de badplaats Cambrils, heeft men in Spanje de veiligheid en aanwezigheid van de politie op alle belangrijke plaatsen, in toeristische gebieden en in de grote steden verhoogd. Voorlopig is het terreuralarm nog niet verhoogd van niveau 4 naar 5 maar daar wordt deze vrijdag over gesproken in de Spaanse regering.

Na de aanslagen op donderdag op de Ramblas in Barcelona waar 13 doden vielen en meer dan 100 gewonden waren en daarnaast uren later de verijdelde aanslag in de badplaats Cambrils waar 6 personen gewond raakten en de vermoedelijke terroristen werden neergeschoten, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de veiligheid opgeschroefd door meer agenten de straten op te sturen.

Mocht men in de Spaanse regering op vrijdag beslissen het terreuralarm van niveau 4 naar het hoogste 5 te verhogen, dan kan men ook militairen van het leger inzetten. Dat wil de regering vooralsnog voorkomen omdat militairen op straat meestal voor meer onrust zorgen. na deze twee aanslagen is de kans echter groot dat het terreuralarm niveau verhoogd zal worden omdat het terrorisme nu wel heel erg dichtbij komt.

Als je op dit moment in Spanje bent en/of woont dan kun je er rekening mee houden dat er meer agenten te zien zullen zijn en dat er meer politieautos, controles op wegen, op de vliegvelden, treinstatiosn etc. zullen zijn dan voorheen. Houdt er daarnaast rekening mee dat de Spaanse politie zeer veel agenten in burger kleding hebben rondlopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 24 reacties
 1. Wie pleit voor nog meer politie of soldaten,heeft na Barcelona ook nog weinig verweer.Op een gegeven moment zijn er nooit genoeg zwaarbewapende politie of soldaten aanwezig om jongelui volgepropt met haat te stoppen.Het voorkomen van aanslagen is niet alleen het werk van de politie maar van iedereen.

 2. Er zijn zoveel werklozen en ook ” professionele ” werklozen, als ik goed begrepen word , dus leid ze op als versterking tegen terreur.
  Strengere controles aan de grenzen. Geen geldige papieren, terug. Maar ja, daar vinden ze ook wel weer wat op.

 3. Het failliet van de rechtsstaat, van de politiek en van dat idiote idee dat Europa heet. We durven geen strakke maatregelen meer te nemen of uit te spreken. Links, groen, rood en confessioneel kwijlen bij de gedachte om slippendragers van de islam en zijn vreemde aanhangers te mogen zijn. Wordt het niet eens tijd om het beest bij de naam te noemen. Alle aan terrorisme gelinkte Nafri’s waren al lang bekend bij de politiediensten. Als je die criminele oproerkraaiers samen met hun familie (naar keuze in de 1e, 2e, 3e of verdere graad) naar het land van herkomst deporteert, om hen de kans te geven om de opvoeding van dat gespuis nog eens over te doen, dan hebben we meer rust, meer plaats op de weg, in de parken , op scholen en in de gevangenissen, minder vervuiling, minder sociale lasten, minder nutteloze uitgaven aan allochtone straathoekwerkers, etc, etc, etc. Geen politieke symbolische symptoonbestrijding meer, maar het kwaad met wortel en tak uitroeien.

  1. Joske, dat is inderdaad de enige optie die effect kan sorteren. Zoals in een eerdere reactie van mij op een ander artikel, deze terroristische acties aanwijzen als oorlogsdaden en speciale wetgeving hiervoor aannemen! Het is tijd om op te staan en duidelijk te maken dat het nu MEER DAN GENOEG IS GEWEEST!

 4. volledig met jou akkoord terug zenden met mensen
  Ze moeten in Europa nog meer gremzen open zetten dan hebben we dit weekelijks

 5. dit heeft ons open grenzen beleid gebracht.Aan de buiten grenzen strikte controle !!! alle economische migranten ,zonder papieren enz buiten houden ook de ex-syrie gangers. Nu wandelt iedereen Europa binnen

 6. Geen enkele moeite met extra controle en/of beveiliging, het is voor ieders veiligheid! Meer politie op straat zouden ze overal moeten doen! Wat is het probleem?

 7. We zijn ook al meer dan eens gecontroleerd geweest door de politie en zijn altijd met respect behandeld geweest, wij doen dit ook jegens hen en hebben nog nooit problemen gehad.
  Papieren, paspoort enz… controleren en na 10 min. terug weg.
  Voor ons mogen de controles opgevoerd worden, geen probleem.
  Dankzij hun verscherpte controle is een nog grotere ramp vermeden in Cambrils.
  Peter H, overdrijf je nu geen beetje door te zeggen dat ze ons bekijken als terroristen?
  Denk het wel he.

 8. Vinden we het ondertussen al normaal dat moslims aanslagen plegen hier ….wat een domme reacties allemaal!!!

  1. Nee, ik vind het absoluut niet normaal, maar het is helaas wel realiteit!

 9. Z’ on aanslag kan overal in de badplaatsen gebeuren, op het strand of op drukke plaatsen. Moeilijk te voorkomen. Deze mensen konden ongehinderd binnenkomen, zowel in België, Spanje, enz. En nu zitten we ermee.

 10. Elke dag even in gebed gaan voor de gevaarlijke taak die de politie heeft.

  1. jaja en dan loopt iedereen altijd te zueren als ze een bekeuring krijgen voor iets wat ze fout doen. Politie dit politie dat maar als ze er moeten zijn, zijn ze er zoals in Cambrils dan ook.

 11. Ook ik zie liever meer politie en voor mijn part soldaten op straat. Niet leuk, maar ik denk toch wel beter voor onze veiligheid. En zoals Fonne al schreef, wie niets te verbergen heeft werkt graag mee aan de extra controles.

  1. klopt maar veel mensen die bv. parijs bezoeken of daar wonen vinden al die militairen toch erg intimiderend

 12. Nog meer politie op straat en controles dan voorheen? Het was al zo erg voordien en een veiliger gevoel geeft het niet, integendeel, ze controleren toch enkel maar de buitenlanders van noord europa of hun rijbewijs en papieren in orde zijn, en voor de rest bekijken ze ons alsof wij terroristen zijn.

  1. Wat een belachelijke reaktie. Ik woon hier in Malaga en ben blij met de zwaardere politie aanwezigheid. Het geeft wel een gevoel van veiligheid. En van enige discriminatie richting toeristen zoals u beweert is absoluut geen sprake. Wat een onzin!

   1. Nou echt hé! PeterH vertegenwoordigd veel van die hersenloze roeptoeters die ook allemaal dit soort dingen lopen uit te blaten.Wij gaan eind september weer naar Malaga en verwelkomen juist de extra beveiliging als dat nog nodig mocht zijn.

    1. Veel fans van een politie- en controlestaat zo te zien, gelukkig maar voor Spanje en zijn politiemacht. Feit is dat ik nog nooit een blanke Belg of blanke Engelsman een moordaanslag weten plegen heb, maar dat zijn wel diegene die ze continu tegenhouden, ook ik ben al veel tegengehouden, en mag dan ook na 10min of langer wachten steeds vertrekken. En dat irriteert mij mateloos want ik ben geen terrorist en in Spanje wordt je steeds tegengehouden in de hoop dat je een papiertje niet in orde hebt zodat ze een boete kunnen geven, draait enkel om geld en zeker niet om veiligheid imo.

     1. Niemand is hier “fan” van een politiestaat. Liever niet, maar de meesten van ons vinden onze veiligheid wel belangrijk.
      Het is naar voor je dat juist jij blijkbaar zo vaak wordt aangehouden, wij hebben dit nog niet meegemaakt; niet tijdens onze vele vakanties in Spanje en ook niet sinds wij hier wonen.
      Je redenering dat de Spaanse politie alleen maar noord-europeanen aanhoudt om boetes uit te delen slaat nergens op, tenzij jij altijd 24-uur per dag bij alle politie werkzaamheden aanwezig bent.

   2. Meer politie op straat, geen bezwaar. Wij wonen bij Malaga en hier lopen wij ‘s nachts na een etentje en een drankje, rustig over straat. Dat is iets wat wij in Antwerpen niet meer konden. Gecontroleerd worden, geen bezwaar. Wie niets te verbergen heeft, geeft graag zijn medewerking aan een controle. Open grenzen, daar heb ik wel een probleem mee. Daar gaat europa diep mee in de fout.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken