skip to Main Content
Drie dagen van nationale rouw afgekondigd in Spanje

Drie dagen van nationale rouw afgekondigd in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Minister-president Mariano Rajoy heeft enkele uren na de terroristische aanslag in Barcelona drie dagen rouw afgekondigd. Vlaggen bij alle overheidsgebouwen en officiële instellingen zullen halfstok hangen terwijl er overal in het land stilgestaan zal worden bij de aanslag. Vanaf donderdagavond tot en met zondag zal heel Spanje rouwen om de overleden personen.

Terwijl Mariano Rajoy dagen van rouw afkondigde voor heel Spanje deed zijn Catalaanse collega Carles Puigdemont hetzelfde maar dan expliciet voor de Catalaanse instellingen en overheidsgebouwen. Op vrijdag om 12 uur zal op de Plaza Catalunya, niet ver van waar de terroriste met zijn bestelbus dood en verderf zaaide, een herdenking zijn voor alle overleden personen welke daarnaast ook zal dienen om te demonstreren tegen terreur geweld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken