skip to Main Content
Inwoners en toeristen leggen bloemen, kransen, tekeningen, beertjes en kaarsen op de Ramblas in Barcelona

Inwoners en toeristen leggen bloemen, kransen, tekeningen, beertjes en kaarsen op de Ramblas in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Nadat er duizenden mensen, inclusief politici zoals minister-president Mariano Rajoy, de regionale premier Carles Puigdemont en de Koning van Spanje Felipe VI, op de Plaza Catalunya in Barcelona een minuut stilte en minutenlang applaus ter nagedachtenis aan de overleden slachtoffers van de terroristische aanslag hadden gehouden, werden er door honderden mensen bloemen, kaarten, kransen, beertjes en kaarsen geplaatst op de Ramblas. Het merendeel van deze steunbetuigingen werden rondom de Fuente de Canaletas gelegd.

Terwijl de legende zegt dat diegene die van de Canaletas fontein drinkt voor altijd terug zal komen naar Barcelona, is dat helaas voor de 13 overleden personen te laat. Ter nagedachtenis aan de dodelijke maar ook gewonde slachtoffers werden er door honderden inwoners van de Catalaanse hoofdstad, Spaanse en internationale toeristen, bloemen, kransen, kaarsen, kaarten, tekeningen en beertjes neergelegd. Bijna alle personen die dat deden hadden de tranen in de ogen staan waarbij er veel in huilen uitbarsten.

De herinnering aan de overleden en gewonde personen uit maar liefst 34 verschillende landen zit nog vers in het geheugen bij de aanwezigen waarvan er veel ook op het moment van de bloedige terroristische aanslag bij de Ramblas of in de buurt aanwezig waren en het hele gebeuren dus van dichtbij hebben meegemaakt.

Daarnaast hebben veel mensen op een muur van een van de kiosken op de Ramblas berichten en tekeningen opgehangen als teken van ongeloof, kwaadheid en als steun aan de slachtoffers en alle betrokkenen. Het internationale karakter van deze herinnering is duidelijk merkbaar in de taal van de berichten waarbij ook het Nederlands aanwezig is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. Hier hangs de vlag sinds gisteren half stok,
  Rouwen om zo.n onnodige misdadige daad….een paar eeuw geleden werden mensen verbrand op de brandstapel…om willen van hun geloof of ongeloof…katholiek..rooms…Protestant…en wie herrinert zich niet de moorden en gevechten in Ireland…deze daders handelen uit naam van Allah ….en noemen zich zelf martelaars….

  Maar bovenal het draait altijd om geloof of politiek…zolang er geen vrijheid is in het geloof …of er geen machtswellustingen op de stoel zit van een land…zal,er weinig veranderen…
  Er zijn dus oplossingen maar ze zullen duur betaald moeten worden…sterker nog ze zijn duur betaald met alle onschuldigen slachtoffers tot nu toe….

  Nederland heeft nog steeds “mazzel”…..maar voor hoe Lang…..maar ook NL heeft zijn Kas tates….Mohammed B….en andere dwazen……
  Wat kunnen we doen??…hopen dat je er net niet was…..je ver Stoppen??….nooit meer op vakantie….je leven laten bepalen??

  Dat nooit……

  1. je leven laten bepalen…juist Nico : DAT NOOIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Vreselijk resultaat van onze open grenzen ,alle rotzooi dat in Europa geboren is of als “vluchteling “hier kwam heeft gewoon vrij spel om onze samenleving naar de verdoemenis te helpen.Met dank aan de EU politici.

 3. Wat de mensen doen is heel normaal, bloemetje enz….is een teken van medeleven en hier zowel van de Spaanse bevolking als anderen.
  Er zijn inderdaad gelukzoekers maar heus niet allemaal.
  De grenzen sluiten is misschien iets om te overwegen maar heb de indruk dat dit nooit zal gebeuren.
  Wie heeft de juiste sleutel om dit op te lossen?
  Niemand denk ik, hoe goed alle landen samenwerken.
  Heel moeilijk om dit tegen te houden.
  Het zijn individuen, die zijn niet altijd te stoppen.
  Hoeveel aanslagen zijn er al niet geweest met auto´s?
  Men kan veel tegenhouden maar niet alles.

  1. Individue, ? Beste meneer Noel: duizenden terroristen noem ik géén individuen meer; en als ik duizenden zeg ben ik hoogstwaarschijnlijk nog zéér mild? Wir schäffen das nicht mehr, frau Merkel. Of beter: we moesten dat nooit geschäft hebben! En die “goeie” president Obama had het machtigste wapen van de wereld in de handen om van in de beginjaren IS af te stoppen; maar zoals ik gisteren reeds zei: zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Wat er nu moet gebeuren? Ik weet dat ook niet, maar EU zal ijn elk geval moéten ingrijpen.

   1. Roger, denk dat je mij niet goed begrepen hebt.
    Natuurlijk zijn er nog duizenden die staan te wachten als ik goed gelezen heb staan ze te trappelen om aanslagen te plegen.
    Het is geen leger die aanslagen pleegt, het zijn enkelingen die het uitvoeren, natuurlijk geholpen van buitenaf, dat bedoel ik met individuen en die zijn soms niet altijd tegen te houden, auto huren en klaar.
    De EU ingrijpen (en zij niet alleen), van mij mag het en zou MOETEN het maar de vraag is of ze dat zullen doen, de in hun land afgevoerde politici die daar dan een zitje krijgen en veel bla bla verkondigen maar weinig doen. Voor de rest, groot gelijk Roger.

 4. Oplossing neem elk persoon die FAMILLIEBANDEN heeft met terroristen zijn verblijf vergunning af.
  Stuur ze terug naar land van herkomst.Wie zijn familie niet kan in toom houden hoort hier niet thuis.

   1. Simpele oplossingen zijn vaak de beste! Het gros van de daders van het terrorisme in Europa is ontsnapt aan aandacht van de ouders en overige familie, die het blijkbaar ook niets kan schelen. Als ze dan hun verblijf en inkomen hier kwijt kunnen raken, zullen ze wel beter gaan opletten.
    Het zal natuurlijk wettelijk wel lastig zijn, maar beschouw de terroristische acties dan eindelijk eens als een oorlogsdaad, want daar kun je speciale wetten op uitvaardigen. De tijd van weer een andere wang voor de volgende klap voorwenden, is wat mij betreft al lang voorbij!

 5. Hoe erg weeral,ga je op vakantie of even shoppen en gebeurd er zoiets. Waar zijn we nog veilig. Weer zovele slachtoffers, veel verdriet overmand mij. Heel veel sterkte aan al de nabestaanden en R.I.P aan al de mensen die het leven lieten. Geen compassie met die bandieten die gedood zijn,eigenlijk nog een te snelle dood voor zulke daden 😢😢😢

 6. dit is natuurlijk erg maar met knuffelen en bloemen leggen ,zelfs zeggen dat we er moeten mee leren leven lost men dit niet op. maatregelen tegen dit terrorisme en de grenzen dicht voor alle gelukzoekers is volgens mij een betere oplossing.Trouwens Europa heeft GEEN werk voor die mensen. Met de ontwikkeling van nieuwe technologie zit hier 30 % van onze bevolking zonder werk binnen enkele jaren

  1. Zeker weten de grenzen dicht voor de gelukzoekers. Als men de ontwikkeling in Parijs ziet daar is Rio de janero straks niks bij vergeleken.

  2. gelukzoekers hebben volgens mij niets te maken met extremisten en jihadisten die wel iets anders tusen oren hebben zitten dan geluk zoeken in een bepaald land.

   1. Idd….niet iedere vluchteling is een terrorist….maar “gewoon” een vluchteling..bedenk jezelf hoe jezelf op zoek zou gaan naar een betere toekomst….hoeveel nederlanders zijn er niet naar australie nieuw zee land gegaan…..toen het net na de tweede w.o ook een Armoedig best aan was…op de resten van de puinhoop….geen werk geen geld….NL is toen beholden door Marshall hulp vanuit die landen…de oplossingen laten wij die Afrikaans landen landen helpen …wat we al doen….dan pas helpen we….wat overigens niets uit maakt voor de aanslagen….dat gaat nog wel even duren …het zijn Zwarte bladzijdes in de geschiedenis….

  3. Je haalt me de woorden uit mij p c. Ik ben het roerend met je eens.
   Voor de reguliere Europeaan is het al moeilijk om zijn/haar werk te behouden.
   Wat is de toekomst voor de “nieuwkomers’ ? Uitkeringen.
   Jozef

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken