skip to Main Content
Musea Barcelona gesloten vanwege staking personeel

Musea Barcelona gesloten vanwege staking personeel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Het personeel van praktisch alle belangrijke musea in de Catalaanse hoofdstad Barcelona staakt waardoor de musea niet open kunnen. Het gaat om het personeel wat zich bezighoudt met het verstrekken van informatie aan de bezoekers en de kassa’s bemannen. Zij staken om betere arbeidsomstandigheden en een eerlijk salaris af te dwingen. Diverse directeuren van musea zien deze staking als overdreven en een schade voor het imago van de stad.

De werknemers in de musea zoals Museo de Arte Contemporáneo (MACBA), fundaciones Miró en Tàpies, het Centro de Cultura Contemporánea (CCCB), de museo de la Música en Diseño, het Monasterio de Pedralbes, la Virreina en het Archivo Histórico hebben het werk neergelegd. Op de deuren van deze musea hangen bordjes met de mededeling dat deze vanwege een staking gesloten zijn.

Het is niet bekend hoelang deze staking zal gaan duren maar de kans is groot dat vanwege hetgeen wat gebeurt is in de stad op donderdag, de werknemers beslissen weer te gaan werken. Dat gebeurde ook al op het vliegveld van Barcelona waar de beveiligingsmedewerkers meteen na de terroristische aanslag op de Ramblas zijn gestopt met hun reeds vier dagen durende 24-uurs staking.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Dat zou nu eens goed zijn dat iedereen stopt met dergelijke acties!
    Barcelona heeft op dit moment andere dingen nodig dan dit, allemaal samen is samen sterk!!!!
    Er zijn al terug bezoekers toegelaten op Ramblas, goed zo Barcelona!
    We laten ons, en nergens niet, niet intimideren door die halve garen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken