skip to Main Content
Redactie SpanjeVandaag rouwt om dood trouwe viervoeter Nova

Redactie SpanjeVandaag rouwt om dood trouwe viervoeter Nova

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De redactie van SpanjeVandaag heeft op de dag dat Barcelona, Spanje en de hele wereld opgeschrikt werd door de terroristische aanslag, ook te maken gehad met een persoonlijk verlies. De trouwe viervoeter en het meest trouwe “redactielid” Nova is op 14-jarige leeftijd overleden. Het gaat om onze lieve Golden Retriever die trouw sinds het begin van onze website aan de voeten van de redactie lag. We zullen haar missen.

Vanwege het overlijden van onze trouwe, lieve en mooie Golden Retriever Nova, zal de redactie wellicht geen tijd en zin hebben om het Spaanse nieuws te selecteren, lezen en vertalen om daarna interessante artikelen te schrijven. Onze excuses daarvoor. We zullen snel weer op 100% meedraaien.

Uiteraard zullen we de lezers wel op de hoogte houden over het Spaanse nieuws en actualiteiten rondom de trieste gebeurtenissen in Barcelona, Cambrils en eventueel ander belangrijk nieuws wat niet wachten kan.

Namens de redactie onze excuses alvast en …. rust zacht lieve Nova!

Nova
05/06/2003 – 17/08/2017

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 51 reacties
 1. Wat een lege plek onder het bureau en in jullie harten.
  Sterkte… Zoveel trouw en liefde kan niet echt verloren gaan…

 2. Veel sterkte toegewenst.
  ik weet wat het verliezen is van een viervoeter.
  het is al 6 jaar geleden echt waar ik denk dagelijk nog aan hem mijn
  eerste hond, vergiftigd, door een ?
  elke 21 januarie krijgt hij van mij een kaarsje op zijn graf.
  zijn naam was flapie geen hond maar een deel van de familie´

 3. R.I.P. lieve Nova, je baasjes missen je nu al vreselijk.
  Begrijpelijk dat het nieuws nu even minder belangrijk is.

  Beste redactie, misschien een ideetje om een foto van Nova toe te voegen aan de pagina-header, zodat zij dan een beetje blijft voortleven in ieders gedachte? Als dit emotioneel haalbaar is natuurlijk.

 4. ik kan jullie emoties begrijpen door het heengaan van NOVA!!!
  Onze geadopteerde spaanse poes, sterft acht jaar later op tragische wijze in
  mijn armen,op weg naar een dierenarts in Spanje!!!!
  Ik was er weken van kapot!!!!!
  Heel veel sterkte.

 5. Wat erg dat Nova overleden is. Ik weet zo hoe dat voelt. Zoveel liefde je krijgt van zo,n lief dier. Wat een gemis. Heel veel sterkte.

 6. ik begrijp dat jullie nu even tijd willen om te rouwen .Een hond ,is een deel van de familie , hun trouw ,liefde en aanhankelijk zijn zo oprecht .Heel veel sterkte en Nova heeft bij jullie een super fijn leven gehad

 7. Toch mooi om te zien hoeveel mensen reageren, SpanjeVandaag je mag, ondanks de soms nogal negatieve reacties, er niet aan twijfelen dat jullie erg geliefd zijn. Veel sterkte met het verlies van Nova, misschien is een hond wel je beste vriend. ?

 8. Heb het ook al verschillende keren moeten meemaken met hondjes en katjes en zelfs met een cavia waar ik zielsveel van hield.
  Wens de redactie veel sterkte, en met de woorden van mijn dierenarts, die me telkens zei ” Denk aan de goede momenten en vooral dat het diertje bij en met jou heel gelukkig is geweest ”
  Het is dan wel een troost dat ze een leuk leventje hebben gehad.
  R.I.P. lieve Nova

 9. Heel veel sterkte. Ik weet wat het is een trouwe viervoeter te moeten missen. Voor mij was dat 3 maanden geleden na 12,5 jaar lief en leed gedeeld te hebben

 10. Heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.
  Het doet pijn om een huisdier te moeten missen!
  Ze geven je zoveel liefde gedurende hun zo korte leven………

 11. Heel veel sterkte met dit grote verlies. Weet hoe het voelt. Al heel wat keertjes zelf meegemaakt. Maar goede herinneringen verzachten uiteindelijk de pijn

 12. Sterkte met verlies van jullie goede vriend Nova, blijf in de toekomst denken aan de lieve dingen die je met haar hebt meegemaakt.Het worden mooie herinneringen ,waar je samen kan over praten en dan leeft ze toch verder in jullie herinneringen.Zij heeft toch een gelukkig leven gehad.Weet hoe jullie nu voelen tijd heelt wonden

 13. Iedereen die van dieren houdt en ook honden en katten had, weet wat het is en kent de leegte ,die er vooral de eerste tijd zo is….heek veel sterkte .We leven allemaal met jullie mee!

 14. Alle begrip. Een trouw huisdier verliezen is altijd zwaar. Moest in het verleden ook al enkele malen een kat een (finaal) spuitje laten geven wegens ongeneeslijk ziek, zelfs iets jongere dieren. Pijnlijk om te laten uitvoeren en een gemis achteraf.

 15. Aan de redactie, heel veel sterkte aan jullie met het verlies van jullie trouwe vriend Nova. Zelf al verschillende hond(tjes)moeten afgeven altijd heel pijnlijk. Nu zorg ik drie weekjes voor het hondje van mijn kinderen. Maar de pijn zou niet minder zijn R.I.P NOVA

 16. Ik denk aan jullie en voel jullie pijn. Het zal ook niet zomaar weer overgaan. Je blijft haar overal zien en dus ook missen. Dit duurt een tijdje. Heel veel sterkte.

 17. Heel veel sterkte met het verlies van Nova, ik kreeg gisterenochtend de mededeling dat mijn ex-fosterhondje was overleden. Weet hoe jullie je voelen??

 18. Mis condolencias por el fallecido de NOVA.!4 jaren oud voor een hond dat zijn 98 jaren voor een mens ? Ik mag hopen dat ik die leeftijd haal.Ben grootgebracht met honden,weet wat het verlies van een huisdier betekent en drommels goed.

 19. Oh wat een verdriet, ik wens jullie heel veel sterkte met het verlies van Nova, heel veel sterkte en ook met alle aanslagen die in Barcelona en Cambrils hebben plaatsgevonden. Ik denk aan jullie en aan iedereen die iemand verloren hebben 🙁

 20. Sommige mensen snappen dit niet, alleen als je zelf een dier hebt gehad en verloren na jaren, weet je wat voor impact dat heeft. Ik wens je heel veel sterkte met dit verlies :-(((

 21. Sommige zeggen het is “maar een hond” . Maar het is een stukje van je familie waar je steeds onvoorwaardelijke vriendschap en liefde van krijgt.
  Haat en terrorisme is hun vreemd. Enkel wanneer je hun bot afpakt zullen ze eens grommen…
  Sterkte met het verlies van Nova!

 22. Heel veel sterkte redactie!
  Door jullie hele goede zorgen heeft Nova een heel goed leven gehad!
  Wat het nieuws betreft, alle begrip!

 23. Ze heeft zo te horen een mooi leven gehad, ze is niet voor niets 14 jaar oud geworden. Alle begrip voor jullie beslissing om even niet met het nieuws bezig te zijn. Veel sterkte.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by